Mainos
Mainos

Zimbabwen lento-onnettomuus olikin harjoitus

Zimbabwen pääkaupungin Hararen lentokentällä harjoiteltiin tänään toimia suuren lento-onnettomuuden varalta. Lentokentän tiedotus ei kuitenkaan pelannut, sillä harjoitustilannetta luultiin laajalti aidoksi tilanteeksi. Osa viranomaisista kertoi tilanteesta tiedotusvälineille aivan kuin kyseessä olisi oikea onnettomuus.

- Voin vahvistaa, että Lontoosta tullut Boeing 767 -kone on joutunut onnettomuuteen Hararen lentokentällä, sanoi Zimbabwen siviili-ilmailuviranomaisten johtaja David Chawota.

Britannian ulkoministeriö vahvisti kuitenkin myöhemmin, että kyseessä on harjoitus.

- Meidän ymmärtääksemme kyseessä on harjoitus. Puhuimme lentokentän ja ilmailuviranomaisten kanssa asiasta, ja he kertoivat että kyseessä on pelkkä harjoitus. Olemme lähettäneet henkilön tarkistamaan lentokentän tilanteen varmuuden vuoksi, ulkoministeriön tiedottaja kertoi.

Zimbabwen ilmailuviranomaiset myönsivät myöhemmin harjoituksen olleen ennalta suunniteltu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Afrikan lentokentillä pidettyä lento-onnettomuusharjoitusta luullaan aidoksi onnettomuustilanteeksi.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme