Mainos
Mainos

Zimbabwen oppositio empii toiselle kierrokselle lähtemistä

Zimbabwen oppositio ei vielä pystynyt päättämään, lähteekö se mukaan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. MDC-puolueen johdon odotetaan päättävän asiasta lähipäivinä.

Presidentinvaalien tulokset julkaistiin vihdoin eilen. Tulosten mukaan oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai sai äänistä 47,9 ja presidentti Robert Mugabe 43,2 prosenttia.

Tsvangirai kiistää tuloksen ja sanoo voittaneensa vaalit suoraan ensimmäisellä kierroksella. Tsvangirain MDC-puolue ei ole saanut tarkistaa vaalitulosta.

Presidentti Robert Mugabe viestitti eilen, että hän hyväksyy vaalitappionsa ja on valmis käymään ratkaisevan toisen kierroksen Tsvangirain kanssa.

Zimbabwen oppositio, monet länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt syyttävät Mugabea pelottelukampanjan aloittamisesta maaseudulla. Hallitusta tukevien miliisien sanotaan pelotelleen ja joissakin tapauksissa myös pahoinpidelleen opposition kannattajia, jotta nämä äänestäisivät Mugabea toisella kierroksella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme