Mainos
Mainos

Zimbabwen oppositiojohtaja pidätettiin

Poliisin mukaan opposition mielenosoitus rikkoi kieltoa, joka oli annettu helmikuussa opposition kannattajien ja poliisin yhteenoton jälkeen.

Zimbabwen mellakkapoliisi pidätti oppositiojohtaja Morgan Tsvangirain ja kymmeniä muita opposition edustajia tänään, kun nämä olivat valmistelemassa mielenosoitusta pääkaupungissa Hararessa.

Mielenosoitus oli tarkoitus suunnata presidentti Robert Mugabea vastaan. Poliisin mukaan mielenosoitus rikkoi kieltoa, joka oli annettu helmikuussa opposition kannattajien ja poliisin yhteenoton jälkeen.

Tsvangirain avustajille ei kerrottu, missä tämä on pidätettynä.

Oppositio yritti kiertää kokoontumis- ja mielenosoituskieltoa luonnehtimalla suunnittelemaansa mielenosoitusta rukoustilaisuudeksi.

83-vuotiaan Mugaben Zanu-puolue on hallinnut Zimbabwea vuodesta 1980 lähtien. Tuolloin maa itsenäistyi. Mugaben hallitus on ajanut maan lähes vararikon partaalle.

Oppositio yrittää syrjäyttää Mugaben, joka on ilmoittanut haluavansa olla ehdolla seuraavissakin presidentinvaaleissa vuonna 2008.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme