Mainos
Mainos

Zimbabwen oppositiojohtajan oikeudenkäynti lykkääntyi

Oppositiojohtaja sekä kymmeniä muita opposition jäseniä pidätettiin viikonloppuna, kun he olivat järjestämässä mielenosoitusta.

Zimbabwessa oppositiojohtaja Morgan Tsvangirain oikeudenkäynti on lykkääntynyt. Syynä on se, etteivät syyttäjät ilmaantuneet oikeuteen.

Tsvangirai ja kymmeniä muita opposition jäseniä pidätettiin viikonloppuna, kun he olivat valmistelemassa hallituksen vastaista mielenosoitusta. Oppositio ja ihmisoikeusryhmät syyttävät poliisia opposition jäsenten kiduttamisesta.

Tsvangirai oli oikeuden edessä jo eilen, mutta hänet ja 49 muuta vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa ennen oikeuskäsittelyn jatkumista.

Tsvangirailla on kallonmurtuma, ja hän on tehohoidossa, kertoo hänen edustajansa. Osa muista pidätetyistä on edelleen sairaalahoidossa, osa on jo päässyt kotiin.

Tsvangirain asianajajan mukaan syyttäjänvirasto sanoo, ettei se ole vielä saanut valmisteltua syytteitään Tsvangiraita vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme