Mainos
Mainos

Zimbabwen presidentinvaalien tulokset julki

Zimbabwen presidentinvaalien virallisten tulosten mukaan oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai on saanut äänistä 47,9 prosenttia ja presidentti Robert Mugabe 43,2 prosenttia. Britannia ja Yhdysvallat ovat asettaneet vaalituloksen kyseenalaiseksi.

Oppositio kiistää tulokset ja sanoo, että Tsvangirai on saanut riittävästi ääniä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Opposition mukaan Tsvangirain ääniosuus oli 50,3 prosenttia.

EU:n komissio vetosi tänäänZimbabween, jotta se sallisi kansainvälisten tarkkailijoiden varmistavan presidentinvaalien toisen kierroksen rehellisyyden. Zimbabwen keskusvaalilautakunta ilmoitti aiemmin päivällä, että vaalissa joudutaan toiselle kierrokselle koska kumpikaan kärkiehdokkaista ei saanut yli puolta äänistä.

EU:n komissio vaati, että kansainväliset tarkkailijat voisivat valvoa toista äänestyskierrosta alusta alkaen. Näin varmistettaisiin, että vaali sujuu rehellisesti ja avoimesti.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme