Mainos
Mainos

Zimbabwen presidentti kaatui punaisella matolla – 27 henkivartijaa sai potkut

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe erotti liudan henkivartijoitaan, sillä he eivät reagoineet presidentin kompastumiseen tarpeeksi nopeasti.

Yhteensä erotettuja vartijoita oli 27, kertoo International Business Times -lehti.

90-vuotiaan diktaattorin kaatuminen tallentui kameralle viime viikolla, kun hän oli saapumassa Etiopian vierailultaan takaisin kotimaahansa. Mugabe oli astumassa lentokoneen rappusilta punaiselle matolle, kun hän kaatui polvilleen.

Presidentin avustajat koittivat piilotella presidenttinsä kompastumista käskemällä paikalla olleita kuvaajia poistamaan kaikki kuvat, jotka kompastumisen saattaisivat paljastaa. Temppu ei kuitenkaan tepsinyt, vaan kuvista syntyi nopeasti monia pilailukuvia, jotka levisivät netissä kulovalkean tavoin.

Kompastumisesta kuvatun videon perusteella useita henkivartijoita säntäsi auttamaan presidentti välittömästi, kun hän polvilleen tippui. Se ei presidentin turvallisuusvastaavia kuitenkaan paljoa lämmittänyt.

– Tilanne on yksinkertainen. Turvallisuustiimi jäi kiinni torkkumisesta, presidentin turvallisuuslähteen kerrotaan sanoneen.

Katso video Mugaben kompastumisesta täältä ja arvioi itse, olivatko potkut paikallaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme