Mainos
Mainos

Zimbabwen puolueet vihdoin sopuun hallituksesta

Zimbabwen sisäpoliittinen kriisi on ottanut askeleen kohti ainakin tilapäistä päätöstään, kun maan poliittiset johtajat pääsivät tänään sopuun uudesta hallituksesta.

Varsinainen vallanjakosopimus presidentti Robert Mugaben ja oppositiojohtaja Morgan Tsvangirain välillä on määrä allekirjoittaa huomenna.

Paikallisen Sunday Mail -lehden mukaan hallituksesta syntyi sopu puoluejohtajien tapaamisessa. Mugaben Zanu-PF saa hallitukseen 15 ministeriä, pääoppositiopuolue MDC 13 ja siitä eronnut sirpaleryhmä kolme.

Varsinaisen vallanjakosopimuksen yksityiskohdat julkistetaan vasta allekirjoitustilaisuudessa. Neuvottelulähteiden mukaan luvassa on monimutkainen järjestely, jossa Mugabe pysyy presidenttinä ja johtaa hallitusta.

Pääministeriksi nouseva Tsvangirai puolestaan on hallitusta valvovan ministerineuvoston johdossa. Kuvion vakautta on jo ennakolta ehditty epäillä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme