Mainos
Mainos

Zimbabwen vaalitaistelu kärjistyy

Zimbabwen presidentinvaalitaistelu on kärjistynyt. Maan oppositiojohtaja sanoo saaneensa maanpetossyytteen salamurhahankkeesta, mutta kiistää syytteet.

Zimbabwen oppositiojohtaja ja presidentivaalien haastaja Morgan Tsvangirai on ilmoittanut, että hän on saanut maanpetosyytteen presidentin salamurhahankkeesta. Hän kiistää kuitenkin syytökset ja sanoo salamurhasyytteen olevan osa presidentti Robert Mugaben vaalitaistelua. Tsvangirain mukaan presidentin puolue Zanu-PF yrittää mustata hänen mainettaan.

Mielipidetiedustelujen mukaan Mugabe voisi hävitä vaalit Tsvangiraille. Diplomaattilähteiden mukaan Robert Mugabe poistuisi naapurimaahan Nigeriaan, jos hän häviäisi reilun kahden viikon kuluttua pidettävät vaalit.

Morgan Tsvangirai on Mugaben ensimmäinen varteenotettava haastaja hänen yli 20 vuotta kestäneellä valtakaudellaan.

Syytökset ja väkivaltaisuudet ovat hallinneet Zimbabwen vaalikampanjaa. EU on luopunut yrityksistä tarkkailla 9. ja 10. maaliskuuta pidettäviä presidentinvaaleja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme