Mainos
Mainos

Zimbabwen vallanjakoneuvottelut jatkuivat

Neuvottelut Zimbabwen poliittisen kriisin laukaisemiseksi jatkuivat tänään Etelä-Afrikassa. Etelä-Afrikan varaulkoministerin mukaan kaikki puolueet osallistuvat neuvotteluihin, eikä niille ole asetettu mitään takarajaa.

Presidentti Robert Mugabe ja pääoppositiopuolue MDC:n johtaja Morgan Tsvangirai eivät ole tähän mennessä onnistuneet pääsemään vallanjaosta sopuun neuvotteluissa, joita on käyty runsaan kuukauden ajan. Mugabe voitti kesällä pidetyn presidentinvaalien toisen kierroksen, jota Tsvangirai boikotoi.

Lehtitietojen mukaan valtapuolue Zanu-PF katsoo, ettei neuvotteluille ole enää aihetta koska vallanjakosopimus on jo valmis allekirjoitettavaksi. MDC:n mukaan tähän mennessä luonnosteltu sopimus ei kuitenkaan kelpaa puolueelle, mutta se on valmis jatkamaan neuvotteluja.

Zimbabwen hallitus on ilmoittanut sallivansa jälleen avustusjärjestöjen ruoka-avun jakelun. Mugabe määräsi järjestöt keskeyttämään toimintansa vaalien yhteydessä syyttäen niitä opposition tukemisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme