Mainos
Mainos

Vallan linnake

Vallan linnake - s01ep01

Tanskalaista Vallan linnake -draamasarjaa on tituleerattu Pohjoismaiden West Wingiksi. Katsojien ja kriitikoiden kehuma menestysdraama alkaa sunnuntaina 28.6. kello 22.00. AVA esittää kaikki kolme tuotantokautta peräkkäin.

Ylistetty Vallan linnake alkaa, kun Tanskassa on käynnissä vaalit, ja kilpailu hallituspaikoista ja pääministerin salkusta käy kiivaana. Aivan kalkkiviivoilla kisaan nousee mukaan oppositiopuolue Maltillisten määrätietoinen puheenjohtaja Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). Hänestä tuleekin yllättävien käänteiden kautta Tanskan ensimmäinen naispääministeri. Poliittinen peli ei kuitenkaan lopu pääministerin pestiin, vaan selkäänpuukotukset, juonittelu ja perhe-elämän ja politiikan yhteensovittaminen pitävät Birgitten kiireisenä.

Loistavasti käsikirjoitettu ja näytelty sarja oli menestys paitsi kotimaassaan, myös esimerkiksi Briteissä, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Katsojamenestyksen lisäksi Vallan linnake on napannut useita kansainvälisiä palkintoja: Italian Prix-palkinnon, kansainvälisen Emmyn, Peabody-palkinnon ja Monte Carlon tv-festivaalien Kultaisen Nymfin.

Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta ja AVA näyttää kaikki kaudet putkeen 28.6. alkaen sunnuntai-illoissa kello 22. Kukin tuotantokausi on 10 jakson mittainen.

VALLAN LINNAKE AVAlla ja suoratoistona MTV Katsomossa 28.6. alkaen kello 22.00. Jaksot ovat katsottavissa Katsomossa peräti 30 vuorokauden ajan tv-esityksen jälkeen

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme