Mainos
Mainos

HS: Louhimies, Hirviniemi ja muut uuden Tuntematon sotilas -elokuvan miestekijät ottavat kantaa ahdistelukohuun

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa nostettiin eilen illalla esiin Paula Vesalan ahdistelukokemukset Me too -kampanjaan liittyen sekä hänen kohtelunsa mediassa.

Taiteilija Paula Vesala kertoi eilen illalla MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa kokeneensa usein ahdistelua monella taiteen saralla, ei pelkästään tv- ja elokuvamaailmassa.

Asia on noussut julkisuuteen muun muassa Me too -someilmiön ja elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin tapauksen myötä.

– Voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut ja olen kokenut monenlaista ahdistelua. Se on laaja ilmiö, Vesala vastasi Maria Veitolan kysymykseen.

Ohjelmassa puhuttiin myös ulkonäkökeskeisestä uutisoinnista mediassa.

Helsingin Sanomien nettisivuilla julkaistiin tänään Vesalan tähdittämän Tuntematon sotilas 2017 -elokuvan työryhmään kuuluvien mieskollegoiden julkilausuma aiheeseen liittyen.

Lausuman on allekirjoittanut yhteensä 20 miestä, joiden joukossa ovat muun muassa Tuntematon sotilas 2017 -elokuvan ohjaaja Aku Louhimies sekä miesrooleissa nähtävät Aku Hirviniemi, Eero AhoJohannes Holopainen, Arttu Kapulainen, Juho Milonoff, Joonas SaartamoJussi Vatanen ja Samuli Vauramo.

Miehet haluavat ilmaista tukensa viihdealalla kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä kertoneille kollegoille.

– Samalla kun mediassa on käsitelty elokuvaa ja useiden siinä esiintyvien miesnäyttelijöiden työtä, kollegamme Paula Vesala on päätynyt lehtien otsikoihin alastomuudesta, lausumassa todetaan.

– Tämän seurauksena Vesalan kommentteja hänen kohtaamastaan seksuaalisesta häirinnästä on väheksytty – ikään kuin hän olisi horjuttanut uskottavuuttaan näyttelemällä kaikille suomalaisille tutun, koskettavan, hiljaisen hetken saunassa. Elokuvassa nähdään muitakin näyttelijöitä alasti, eikä sillä kertaakaan tavoitella sitä ’rohkeutta’ joihin lehtien otsikoissa usein viitataan.

Julkilausumassa sanotaan, että viihde­alan toimijoilla ja medialla on vastuu yhteis­kunnallisen keskustelun ja arvojen rakentajana.

​​​​​​​Lue Tuntematon sotilas -elokuvan työryhmän julkilausuma kokonaisuudessaan täällä.

Katso Paula Vesalan haastattelu EVS:ssä artikkelin alussa! Katso alla myös Tuntematon sotilas 2017 -elokuvan traileri.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme