Mainos
Mainos

Jörn Donner Helsingin Sanomissa: "Mitä me tästä opimme? Jos nainen sanoo ei, se on ei"

Jörn Donner kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla yrittäneensä luoda aina omien elokuviensa kuvauspaikoille miellyttävän työympäristön.

Maanantaina 19. maaliskuuta Yle julkaisi artikkelin, jossa useat naisnäyttelijät syyttävät elokuvaohjaaja Aku Louhimiestä ohjausmetodeista, jotka ovat pahimmillaan olleet nöyryyttäviä ja sadistisia. Aiheesta on keskusteltu kuluvalla viikolla laajalti ja useat elokuva-alan ammattilaiset ovat osoittaneet mielipiteensä asiasta.

Kirjailija-elokuvaohjaaja Jörn Donner kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että Louhimiehen tapaus ei ole poikkeus. Dönnerin mukaan on olemassa useita ohjaajia, jotka käyttävät valtaansa hyväkseen nöyryyttääkseen näyttelijöitä.   

– Tapauksia on vaikka kuinka paljon. Kaikki nämä siksi, että ohjaaja virheellisesti uskoo lopputuloksen tästä paranevan, torakoiden tai oksennuksen avulla.

Ylen artikkelissa monet naisnäyttelijät esittivät syytöksiä Louhimiehen epäasiallisista ohjausmetodeista. Dönnerin mukaan pääasiassa naisiin kohdistunut toiminta antaa tapaukselle ikäviä viitteitä myös seksuaalisesta häirinnästä. 

Dönner kertoo, että hän on itse toiminut omalla ohjaajan urallaan päinvastaisesti ja pyrkineensä luomaan kuvauspaikoilleen miellyttävän työilmapiirin.

– Kaikenlainen painostus on minulle vierasta, vaikka olen kokenut muiden ohjaajien kyseenalaistavan menettelyn.

– Mitä me tästä opimme? Jos nainen sanoo ei, se on ei. 

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka Jörn Donner kertoo tietämistään ahdistelutapauksista elokuva-alalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme