Mainos
Mainos

Juontajalegenda sairastui keuhkosyöpään – palasi töihin vain kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen

Larry Kingin keuhkosyöpä löytyi rutiinitarkastuksen yhteydessä.

Larry King, 83, kertoo UsWeeklyn haastattelussa sairastaneensa keuhkosyövän. Syöpä löytyi varhaisessa vaiheessa lääkärin tekemässä rutiinitarkastuksessa ja se leikattiin heinäkuussa 2017.

– Lääkäri sanoi minulle, että syöpä oli pahanlaatuinen mutta varhaisessa vaiheessa. Että jos emme olisi löytäneet sitä nyt, olisit ollut pulassa kahden tai kolmen vuoden päästä. Olin onnekas, King kertoo.

King palasi töihin vain kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. Leikkauksessa häneltä poistettiin 20 prosenttia toisesta keuhkosta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun King kohtaa terveyshuolia. Hän sai sydänkohtauksen helmikuussa 1987 ja joutui ohitusleikkaukseen saman vuoden joulukuussa sen jälkeen, kun hänellä todettiin kakkostyypin diabetes. 2000-luvulla King sairasti myös eturauhassyövän, jota hoidettiin ilman leikkausta.

King lopetti tupakoinnin jo sydänkohtauksensa jälkeen, mutta lääkärin mukaan juontajan tupakointi saattoi vaikuttaa tähden keuhkosyöpään. King halusi kertoa diagnoosistaan julkisuuteen varoittaakseen muita.

– Jos käyt terveystarkastuksessa, pyydä lääkäriltä röntgenkuva rinnastasi. Keuhkosyöpä ei tule kertomaan sinulle olemassaolostaan, mutta yksinkertainen tutkimus kertoo. Se on täysin kivutonta, King kehottaa.

Sairaudesta huolimatta Kingillä ei ole aikomustakaan hidastaa tahtia, saati jäädä eläkkeelle.

– Tulen todennäköisesti kuolemaan suorassa lähetyksessä. Olen päihittänyt niin monta terveyshuolta voidakseni niin hyvin, kun nyt voin. Minulla ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle, voin paremmin kuin koskaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme