Mainos
Mainos

Kate Winslet sivalsi Weinsteinia jo vuonna 2009: "Hän käyttäytyi halveksittavasti"

Näyttelijä Kate Winslet kertoo jättäänensä tarkoituksella tuottajamoguli Harvey Weinsteinin mainitsematta voittaessaan Oscarin vuonna 2009.

Kate Winslet on kertonut elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin kohdelleen häntä epäkunnioittavasti yhteisissä elokuvaprojekteissa 2000-luvulla. Winslet sanoo, että tästä syystä hän jätti Weinsteinin mainitsematta vuoden 2009 Oscar-puheessaan. Winslet voitti Oscarin elokuvasta Lukija, jossa Weinstein oli vastaava tuottaja.

Tuolloin monet luulivat nimen jättämisen pois olleen vahinko. 

– Se oli nimenomaan tarkoituksellista, Winslet kertoo La Timesille.

– Minulle sanottiin, että muistathan varmasti kiittää Harveya, jos voitat. Muistan kääntyneeni ja sanoneeni "Ei en kiitä. En kiitä".

Winslet sanoo, ettei hänen päätöksensä liittynyt siihen oliko hän kiitollinen Weinstenille siitä, että oli saanut isoissa elokuvissa rooleja, vaan Weinsteinin käytökseen.

– Jos ihmiset eivät käyttäydy hyvin miksi minun pitäisi vielä kiittää heitä, Winslet ihmettelee.

Winsletin mukaan Weinstein nimitteli

Winslet kertoo myös, että Weinstein oli pitkään sitä mieltä, että oli puhtaasti hänen ansiotaan, että Winsletistä tuli tähti. Weinstein muistutti toistuvasti, että Miramax julkaisi Winsletin ensimmäisen suuren elokuvan Taivaalliset olennot vuonna 1994.

– Koko urani aikana aina kun olen törmännyt Harvey Weinsteiniin, hän on tarttunut minua käsivarresta ja sanonut "Älä unohda kuka antoi sinulle ensimmäisen elokuvasi". Ihan kuin olisin hänelle kaikesta velkaa Winslet ihmettelee.

– Ja myöhemmin Lukija-elokuvan kassa sama juttu: "Minä järjestän sinulle Oscar-ehdokkuuden. Minä järjestän sinulle voiton puolestasi", Winslet kertaa tuottajan sanojan.

– Mutta sillä tavalla hän toimi. Hän kiusasi ja oli ilkeä. Bisnesmielessä hänen kanssaan oli vaikea tehdä töitä, hän oli epäkohtelias.

Winsletin mukaan Weinstein kutsui naisagenttiaan kusipääksi joka kerta puhuessaan tämän kanssa puhelimessa.

"Ei häirinnyt minua seksuaalisesti, luojan kiitos"

Winslet kertoo ettei Weinstein kuitenkaan koskaan häirinnyt häntä seksuaalisesti, vaikka käyttäytyikin huonosti.

– On vaikea edes alkaa kuvailemaan hänen epäkunnioittavaa käytöstään. Enkä itse asiassa aiokaan avata sitä matopurkkia julkisesti – sillä ei ole mitään tekemistä seksuaalisen häirinnän kanssa, luojan kiitos onnistuin väistämään sen luodin, Winslet sanoo.

Lukuisat naistähdet ovat kertoneet Weinsteinin ahdistelleen heitä elokuvatuotantojen yhteydessä muun muassa lupaamalla heille hyviä rooleja. Viisi naista syyttää häntä raiskauksesta. Viimeisin tapaus tuli julkisuuteen, kun Sunday Times kertoi, että brittinäyttelijä Lysette Anthony oli ilmoittanut raiskauksesta, joka oli tapahtunut 1980-luvulla. Weinstein oli aiemmin kiistänyt raiskanneensa ketään.

Oscarit jakava Yhdysvaltain elokuva-akatemia on erottanut Weinsteinin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme