Mainos
Mainos

Molly Ringwald avautuu kokemastaan ahdistelusta: “Naimisissa ollut ohjaaja tunki kielensä suuhuni”

Molly Ringwald kertoo omista kokemuksistaan seksuaalisesta ahdistelusta Hollywoodissa.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Molly Ringwald avautuu myös omista kokemuksistaan seksuaalisen häirinnän saralla New Yorker -lehden kolumnissa.

Kolumnissa Ringwald kertoo useista tapauksista, kun miehet ovat ahdistelleet häntä hänen uransa aikana. Ensimmäistä kertaa hän joutui ahdistelluksi jo teininä. 

– Kun olin 13, eräs 50-vuotias työntekijä sanoi että hän opettaisi minut tanssimaan ja päätyi työntämään itseään minua vasten kun hänellä oli erektio. 14-vuotiaana naimisissa ollut ohjaaja tunki kielensä suuhuni kuvauspaikalla. Siihen aikaan koitin selvittää, mitä tarkoittaa tulla seksuaaliseksi nuoreksi naiseksi. Joka käänteessä joku vanhempi mies yritti nopeuttaa prosessia. 

Näyttelijä kertoo tekstissään, että parikymppisenä hänen ollessaan koe-esiintymisessä ohjaaja pyysi häntä antamaan toisen näyttelijän asettaa hänelle koiran kaulapannan hänen lukiessaan vuorosanoja. Ringwald muistaa olleensa kauhuissaan nöyryyttävästä pyynnöstä.

– Haluaisin ajatella että kävelin vain pois tilanteesta, mutta todennäköisempää on, että jossain on vanha videokasetti minusta yrittämässä muistaa vuorosanoja koiran panta kaulassani nuoren miehen edessä, johon olin joskus ihastunut. Itkin parkkipaikalla ja kotiin päästyäni soitin agentilleni kertoakseni mitä tapahtui. Hän nauroi ja sanoi "No, siinä on yksi juttu muistelmia varten", Ringwald muistelee ja kertoo antaneensa potkut agentilleen. 

Näyttelijä kirjoittaa, että naisten seksuaalisen häirinnän kokemusten normalisointi on yksi syy siihen, miksi hän ei ole puhunut tapauksista aikaisemmin.

– En ole koskaan aikaisemmin puhunut näistä asioista julkisesti, koska naisena se on tuntunut aina siltä että olisin yhtä hyvin voinut puhua vaikka säästä. Tämän kaltaisia tarinoita ei ole koskaan otettu tosissaan. Naisia häpäistään, heille sanotaan että he ovat tiukkapipoisia, häijyjä, katkeria, eivät tajua vitsejä ja ovat liian herkkiä. Entäpä miehet? No, jos he ovat onnekkaita, heidät saatetaan valita presidentiksi. 

Lukuisat naiset viihdeteollisuudessa ovat kertoneet viime aikoina kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä kun tuli ilmi, että elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia syytetään erittäin monien naisten seksuaalisesta häirinnästä ja jopa raiskauksesta. Muun muassa Angelina JolieLena Headey sekä America Ferrera ovat kuvailleet tapauksia kun he ovat joutuneet häirinnän kohteeksi joko Weinsteinin tai muiden miesten puolesta.  

Lähde: Variety

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme