Mainos
Mainos

Ranskalaistähti Catherine Deneuve kritisoi #MeToo-kampanjaa: "Toisen vietteleminen ei ole rikos"

Muun muassa Catherine Deneuve kritisoi #MeToo-kampanjaa "noitavainomaisesta miesjahdista" joukkokirjeessä, jonka on allekirjoittanut lähes sata ranskalaista naisvaikuttajaa. Kirjeestä kertoo muun muassa The Guardian.

Hollywood-elokuvissakin näytellyt Catherine Deneuve on yksi sadasta ranskalaisesta naisesta, jotka ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen #MeToo-kampanjaa ja Ranskan vastinetta #BalanceTonPorc-kampanjaa vastaan.

Kirjoittajien mukaan kampanja alkoi oikeutettuna protestina erityisesti työpaikoilla esiintyvää seksuaalista häirintää vastaan, mutta on sittemmin kääntynyt miehiä jahtaavaksi noitavainoksi.

– Raiskaus on rikos, mutta toisen vietteleminen, vaikka se olisi sinnikästä ja kömpelöä, ei ole, kirjeessä sanotaan.

Le Mondessa julkaistun joukkokirjeen allekirjoittajina on muun muassa esiintyjiä, kirjailijoita ja akateemikkoja. Heidän mukaansaa kampanja on lähtenyt käsistä ja muuttanut ilmapiirin seksuaalisesti ahdasmieliseksi.

– Tämä pakkomielle lähettää "sikoja teuraaksi" ei todellakaan auta naisia voimaantumaan, vaan palvelee niiden tarkoitusta, jotka haluavat rajoittaa seksuaalista vapautta – esimerkiksi ääriuskonnollisia tahoja.

Kirjeen on allekirjoittanut myös kirjailija Catherine Millet, jolta ilmestyi bestseller Catherine M:n seksuaalielämä vuonna 2002.

Kirjeen allekirjoittajien mukaan miehet on vedetty lokaan siitä että he ovat "puhuneet intiimejä asioita työillallisilla tai lähettäneet seksuaalisävytteisiä viestejä naisille, jotka eivät niihin vastanneet”.

– Miehiä on rangaistu joukolla, heitä on pakotettu jättämään työnsä kun ainoa mitä he tekivät oli, että he koskivat jonkun polvea tai yrittivät varastaa suudelman, kirjeessä lukee.

Deneuve ei ole aiemminkaan salaillut harmistumistaan sosiaalisen median kampanjasta.

– En usko, että tämä on oikea tapa muuttaa asioita, hän sanoi haastattelussa viime vuonna.

Julkilausuma on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan muun muassa Twitterissä. Osa sanoo ranskalaisnaisten tuoneen julki erityisesti sen mitä eurooppalaiset naiset asiasta ajattelevat. 

Osa, kuten Guardianin toimittaja Van Badham, teilaa julkilausuman pöyristyttävänä ulostulona, jossa naiset asettuvat puolustamaan epäreiluja toimintamalleja.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme