Mainos
Mainos

Video: Tanskan prinssi Henrik saatettiin haudan lepoon Kööpenhaminassa

Tanskan prinssi Henrik kuoli 83-vuotiaana 13. helmikuuta 2018. Prinssin Kööpenhaminassa pidetty hautajaisseremonia nähtiin suorana lähetyksenä MTV.fissä.

Tanskan prinssi Henrikin hautajaisseremoniat pidettiin Kööpenhaminassa Christiansborgin linnan kirkossa tiistaina 20. helmikuuta.

Rääväsuisena tunnettu Henrik kuoli 83-vuotiaana. Tanskan hovi kunnioitti prinssin toivetta siitä, että häntä ei haudata samaan paikkaan vaimonsa kanssa.

Prinssi Henrikin ruumis polttohaudattiin. Puolet hänen tuhkastaan sirotellaan mereen ja puolet haudataan Själlannin saaren koillisosassa sijaitsevan Fredensborgin linnan puutarhaan.

Tanskan hovin mukaan prinssin kuollessa paikalla olivat hänen puolisonsa, Tanskan kuningatar Margareeta ja parin lapset, kruununprinssi Frederik ja prinssi Joachim.

Henrik oli kieltäytynyt hautapaikasta vaimonsa vieressä. Hänen päätöksensa oli seurausta pitkään jatkuneesta katkeruudesta siitä, että häntä ei nimetty kuninkaaksi.

Henrik sanoi viime vuonna, että kuninkaan tittelin puuttuminen sai hänet tuntemaan epätasa-arvoiseksi avioliitossaan ja että hänen kuningatarvaimonsa ei kunnioita häntä.

Vuonna 2016 kuninkaallisista tehtävistä eläköitynyt Henrik koki, että kuningatar Margareeta teki hänestä narrin tittelin suhteen.

Katso video prinssi Henrikin hautajaisseremonioista artikkelin yläosassa!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme