Mainos
Mainos

Muistatko kaikki? Tässä ovat vuoden 2017 ikimuistoisimmat kuninkaalliset hetket

Vuosi 2017 oli varsinkin Britannian hoville yhtä ikimuistoista merkkihetkeä.

Kuninkaallisissa piireissä kuohuu tavanomaisesti alinomaan, mutta vuosi 2017 oli varsinkin Englannin kuninkaallisille hyvin merkittävä vuosi monilla tavoilla. 

Keräsimme kokoon vuoden merkittävimmät kuninkaalliset hetket, sekä Englannissa että sen ulkopuolella.

1. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen kihlaus

Vuoden ehdottomasti kuumin uutinen oli prinssi Harryn ja hänen yhdysvaltalaisen näyttelijärakkaansa Meghan Marklen kihlaus. Markle on avioeron läpi käynyt nainen ja hänen kihlauksensa englantilaiseen prinssiin on todella merkittävä merkkipaalu brittiläiselle monarkialle.

Kuningatar Elisabetin setä Edvard VII luopui kruunustaan vuonna 1930 voidakseen mennä naimisiin kahdesti eronneen amerikkalaisen Wallis Simpsonin kanssa. Elisabetin sisko prinsessa Margaret, eli Harryn isotäti, ei voinut koskaan mennä naimisiin todella rakastamansa miehen, kertaalleen eronneen Peter Townsendin kanssa. 

Prinssi Harry ja Meghan Markle saavat toisensa 19. toukokuuta 2018 St. Georgen kappelissa Windsorin linnassa.

2. Herttuatar Catherinen raskaus

Syyskuussa Englannin hovi ilmoitti, että prinssi Harryn veljen, prinssi Williamin vaimo herttuatar Catherine odottaa pariskunnan kolmatta lasta. Maailma on seurannut herkeämättä Catherinen raskaustyyliä ja koittanut saada selkoa siitä, onko vauvamaha jo näkyvissä. 

3. Prinssi Carl Philipin ja Prinsessa Sofian toinen lapsi

Myös ruotsalaiset pääsivät mukaan listalle, sillä tänä vuonna maailma ihastui, kun prinssi Carl Philip ja hänen puolisonsa prinsessa Sofia saivat toisen lapsensa, prinssi Gabrielin. Pariskunnan ensimmäinen lapsi, prinssi Alexander on yksivuotias. 

4. Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin platinahääpäivä

Kuten hyvä viini, myös kuningatar Elisabetin ja hänen miehensä prinssi Philipin avioliitto on ikääntynyt vaikuttavasti. Brittiläisen hovin historian pisimpään naimisissa ollut pari juhli 70-vuotishääpäiväänsä 20. marraskuuta.

Saavutus on melkoinen mille tahansa pariskunnalle, puhumattakaan kahdesta ihmisestä, jotka ovat viettäneet yhteisen elämänsä erikoisissa olosuhteissa, kovien paineiden ympäröimänä.

Kuningatar Elisabet on kaikkien aikojen pisimpään vallassa ollut brittiläinen monarkki. Helmikuun 6. päivä hänestä tulee ensimmäinen hallitsija, joka juhlii safiirijuhlaa 65 vuotta kestäneen valtakauden kunniaksi. 

5. Prinssi Philip jäi eläkkeelle

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip jäi eläkkeelle kuninkaallisista tehtävistä syksyllä 2017. Hän ei kuitenkaan ole vetäytynyt mihinkään linnoistaan viettämään eläkeaikaa ylhäässä yksinäisyydessään. Sen sijaan 96-vuotias Philip on vain lopettanut paikalle ilmestymiseen vain vilkuttaakseen ja kätelläkseen ihmisiä.

Prinssi Philipin viimeinen virallinen edustustilaisuus oli elokuun toinen päivä hänen kunniakseen järjestetyssä paraatissa. Tapahtuma oli Philipin 22 219:ta yksin toimitettu tilaisuus sen jälkeen, kun hänestä tuli kuningattaren puoliso vuonna 1952.

6. Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta

Elokuun 31. päivä tuli täyteen 20 vuotta siitä, kun prinsessa Diana kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa. Diana oli kuollessaan vain 36-vuotias, saman ikäinen kuin hänen poikansa, prinssi Harryn kihlattu Meghan Markle on nyt. 

Surullisena merkkipäivänä keskityttiin juhlistamaan prinsessan elämää ja perintöä. Myös hänen poikansa William ja Harry puhuivat äidistään julkisesti enemmän ja jatkuvammin kuin aikaisemmin. Dianan entiseen kotiin, Kensingtonin palatsiin istutettiin väliaikainen valkoinen puutarha prinsessan muistolle. William ja Harry kunnioittivat Dianan hautaa heinäkuun 1. päivä, jolloin prinsessa olisi täyttänyt 56 vuotta.

Ajankohta nähtiin joiltakin osin myös sopivana tilaisuutena paneutua jälleen siihen, mitä suljettujen ovien takana todellisuudessa onkaan tapahtunut. 

Kuitenkin monille mieleen jäi päällimmäiseksi mielikuva Harrysta ja Williamista jakamassa kauniita muistoja äidistään. Veljekset ovat kasvaneet miehiksi, joista heidän äitinsä olisi varmasti ollut erittäin ylpeä.  

7. Merkit siitä, että prinssi George ja prinsessa Charlotte ovat ihan tavallisia lapsia

Vaikka elämä ei tule koskaan olemaan tavallista Englannin tulevalle kuninkaalle ja hänen pikkusiskolleen, Williamin ja Catherinen lapset ovat vielä niin pieniä, etteivät he tiedä sitä vielä.

4-vuotias prinssi George oli esimerkiksi ilmeisen hermostunut kun hänen isänsä saattoi hänet ensimmäistä kertaa kouluun tänä syksynä. Kolme viikkoa myöhemmin William totesi kuitenkin toiselle vanhemmalle, että George on päässyt jo yli kouluun lähtemisestä. 

Heinäkuussa 2-vuotias prinsessa Charlotte osoitti taas olevan täysin ikäisensä, kun hän sai kiukkupuuskan perheen ollessa vierailulla saksalaisella lentokentällä. 

8. Prinssi Harryn haastattelu presidentti Barack Obaman kanssa

Vuoden tuorein kohokohta oli, kun vuoden viimeisellä viikolla julkaistiin prinssi Harryn haastattelu Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman kanssa. Haastattelu nauhoitettiin syyskuussa ja se oli Obaman ensimmäinen Valkoisesta talosta lähdön jälkeen. Miehet puhuivat monista aiheista Michelle Obamasta ja presidentin elämästä lähtien.  

Myös vuosi 2018 tulee olemaan siis erittäin tapahtumarikas kuninkaallisten puolesta, kun luvassa on  kuninkaalliset häät, Williamin ja Catherinen kolmas lapsi sekä varmasti paljon muutakin jännitettävää!

Lähde: E! News

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme