Mainos
Mainos

Flow valtasi jälleen Helsingin Suvilahden: "Tällaista festaria ei ole toista"

Musiikin ja kaupunkikulttuurin ystäviä hemmotellaan jälleen Flow Festivaaleilla tänä viikonloppuna. MTV vieraili festarialueella perjantaina. 

Helsingin Suvilahdessa nähdään tänä viikonloppuna kiinnostava valikoima kansainvälisiä ja kotimaisia esiintyjiä. Festivaalivieraita alueelle on saapunut paitsi Helsingistä ja maakunnista myös ulkomailta. 

Helsinkiläinen Elisabeth Rappou on kokenut Flow-kävijä. Hänen mielestään Flow on täydellinen yhdistelmä valikoitua musiikkia, hyvää ruokaa ja saman henkisiä ihmisiä.

– Tämä on jo kymmenen kertani tapahtumassa. Olen käynyt ensimmäisen kerran Flow'ssa silloin, kun se vielä järjestettiin VR:n Makasiineilla. Tapahtuma on kasvanut huimasti, mutta toistaiseksi järjestelyt ovat ainakin tänä vuonna toimineet. Viime vuonna oli hieman tungosta, Elisabeth Rappou sanoo.

Alueella järjestettiin perjantaina alkuillasta kukkaseppeleiden sidontaa. 

Suvilahdessa sijaitsevan festarialueen pinta-alaa on tänä vuonna kasvatettu ja kokonaispinta on 1,5 hehtaaria. Flow’ssa on yhteensä yksitoista esiintymisaluetta ja yli 100 esiintyvää artistia tai ryhmää.

Flow’n ruokatarjonta keskittyy tänä vuonna erityisesti kotimaiseen ja pohjoismaiseen ruokaan. Myös Kahvila Sävy on pystyttänyt oman kojunsa alueelle.

Perjantaina Flow’ssa esiintyivät muun muassa Lana Del Rey, Aphex Twin, London Grammar, Black Lips, Satellite Stories ja Kauriinmetsästäjät.

Lauantaina festivaalilla esiintyvät esimerkiksi The xx, Flume, Goldfrapp, Sampha, Death Grips, Mikko Joensuu ja Alma.

Sunnuntaina luvassa on vaikuttava joukko harvinaisia ja kauan odotettuja esiintymisiä, kun lavalle nousevat muun muassa Frank Ocean, Ryan Adams, Vince Staples, BadBadNotGood ja Moderat. 

Kanadalaiset kaverukset John ja Greg lähtivät Flow'hun ekstemporena, kun heidän alkuperäinen suunnitelmansa meni mönkään.

Kanadalaiset ystävykset John ja Greg olivat päätyneet Flow'hun puoliksi vahingossa. He olivat kuitenkin positiivisesti yllättyneitä Helsingistä ja Flow'sta.

– Meidän piti mennä aluksi Ruotsiin eräillä festareille, mutta koska ne peruttiin, tulimme tänne. Emme olleet juurikaan kuulleet Flow'sta tätä ennen, mutta olemme onnellisia, että olemme täällä. Helsinki on täydellinen kaupunki rentoon lomailuun, mikä on harvinaista näin suurelle kaupungille, Greg sanoo.  

– Tiedämme noin puolet Flow'ssa esiintyvistä artisteista ja joukosta löytyy omia suosikkejakin. Toivomme löytävämme myös uusia artisteja, John sanoo. 

Myös Jyväskylästä lähtöisin olevat Emmi Kataja ja Laura Mattila olivat saapuneet Flow'hun pääosin hyvän musiikin vuoksi. Heidän mukaansa Flow on rento tapahtuma, johon jokainen voi tulla omana itsenään. 

– Tällaista festaria ei ole toista Suomessa. Täällä saa olla juuri sellainen kuin on. Musiikkitarjontaa on ääripäästä ääiripäähän. Tämä on kolmas Flow'ni, Emmi Kataja kertoo. 

– Tämä on ensimmäinen kertani Flow'ssa. Haluan nähdä ehdottomasti ainakin Lana del Reyn ja Fran Oceanin, Laura Mattila kertoo

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme