Mainos
Mainos

Hirmumyrsky Irma runnoo Floridaa – Eino Grön ei ole huolissaan kodistaan: ”Teetin sinne hurrikaanilasit”

Karibianmeren saarilla mittavaa tuhoa aiheuttanut hurrikaani Irma runnoo parhaillaan Floridaa.

Yli 40 vuotta Floridassa asunut suomalaismuusikko Eino Grön on tällä hetkellä Suomessa turvassa hirmumyrsky Irman aiheuttamilta tuhoilta. Laulaja on kuitenkin todistanut hirmumyrskyjä myös paikan päällä. Grön vieraili Huomenta Suomessa kertomassa muistelemassa vuoden 2005 hurrikaani Katrinaa.

– Suomalaisittain se tuulen voimakkuus ja repivyys on aivan ainutlaatuista, Grön huokaa.

Grön ei kuitenkaan ole huolissaan Floridan-kotinsa kohtalosta, sillä hän ennakoi mahdollisia myrskytuhoja jo asuntoja tiiraillessaan.

– Ostaessani asunnon teetin sinne hurrikaanilasit tai tuplalasit, kuten täällä sanotaan, sekä terassille kiskoilla liikkuvat suojat. Ne suojaavat jo hyvin, Grön kertoo.

Vaikka hurrikaaneja loivemmat trooppiset myrskyt ovat Floridassa jopa tavallisia, Grön kertoo ihastuneensa paikkaan juuri sään vuoksi.

– 1970-luvulla minuun vetosi sää. Olin siellä vain viisi päivää, mutta se oli tosiaan kaunista. Jälkikäteen se vain vahvistui, Grön hehkuttaa.

Irma on vaatinut yhteensä jo ainakin 30 ihmisen hengen, kertoo uutistoimisto AFP maanantaiaamuna Suomen aikaa. Tiedot kuolleiden määrästä ovat vaihdelleet.

Floridassa hurrikaani on vaatinut kolmen ihmisen hengen, Brittiläisillä Neitsytsaarilla ainakin viisi ihmistä on kuollut, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla neljä, Saint Martinin ja St. Bartsin saarilla ainakin 14 ja Puerto Ricossa kaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme