Mainos
Mainos

Olli Lindholm viinanhuuruisesta etelänmatkastaan: "Tulin niin huonossa kunnossa takaisin, että minut vietiin sairaalaan"

Yön laulaja puhuu Arno Kotron kirjoittamassa uutuuskirjassa suhteestaan alkoholiin.

Olli Lindholm, 53, käy avoimesti läpi elämäänsä runoilija Arno Kotron kirjoittamassa Yhden miehen varietee -kirjassa (Docendo). Kaksikon käymiin keskusteluihin pohjautuvassa kirjassa käsitellään hengellisyyttä ja alkoholinkäyttöä.

– Tuo (hengellisyys) oli tuttua erityisesti juovana aikana. Kun juominen lähti käsistä ja ne jälkitilat oli aivan sietämättömiä, silloin käännyin korkeampaa kohti ja rukoilin, että jos minä tästä vielä selviän, jos tästä tilasta vielä kerran pelastat niin en koskaan enää hankkiudu tällaiseen jamaan. Muistan erityisesti sen, kun Ella (Lindholmin tytär) oli pieni ja työnsin häntä vaunuissa ja rukoilin tuskatiloissa ylhäältä apua. Kun tuosta sitten selvisi, ne kauheudet alkoi unohtua ja yritin taas juoda kohtuudella, mutta eihän se tietenkään onnistunut.

– Totta puhuen en ole koskaan halunnut juoda kohtuudella. Olen aina juonut siksi, että haluan tulla helvetin juovuksiin ja nopeasti. En ole koskaan ollut mikään saunakaljaihminen.

Lindholm kertoo kirjassa huomanneensa 1980-luvun lopulla, että juominen lähti niin sanotusti lapasesta.

– Olin siivousfirmassa töissä ja työhommat rupesi kärsimään, vaikka olen luonteeltani todella tunnollinen ja säntillinen. Työmoraali on minulla kova. Muistan myös, että olin juuri tutustunut vaimooni, oltiin todella rakastuneita, mutta jostain järjettömästä syystä lähdin yksin etelänmatkalle viikoksi juopottelemaan, en edes juuri poistunut hotellista. Tulin niin huonossa kunnossa takaisin että minut vietiin sairaalaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme