Mainos
Mainos

Paluun tekevä Jimi Pääkallo tunnustautuu työnarkomaaniksi: ”Olen altis burnouteille”

Jimi Pääkallo kertoo, että hurja työtahti opetti hänet meditoimaan päivittäin.

Jimi Pääkallo tekee paluun mikrofonin varteen ja julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa tänä syksynä. Pitkään englanninkielistä Jimi Constantine -taiteilijanimeä käyttänyt muusikko laulaa nyt ensimmäistä kertaa suomeksi, ja jatkaa Pitkä kuuma kesä -elokuvasta syntynsä saaneen Jimi Pääkallon tarinaa.


Ajatus oman levyn tekemisestä alkoi hautua viime maaliskuussa. Jimi Pääkallolla oli kappaleita, joihin hän oli kirjoittanut kertosäkeet ja säkeistöjä. Vuosikausia muille kappaleita tehneen Pääkallon mielessä kävi, että puolivalmiit biisit olivat sellaisia, joita hän voisi laulaa itse.

Samoihin aikoihin Pääkallo heitti ensimmäisen julkisen cover-keikkansa yli kolmeen vuoteen. Keikka antoi lisäpontta levyttämiselle. Pääkallo äänitti yhdeksän kappaletta omassa pienessä levy-yhtiössään.

– On mukavaa, kun pystyy julkaisemaan musiikkia helposti ja nopeasti, Pääkallo myhäilee.

Levyn ensimmäinen biisi julkaistaan torstaina 20. heinäkuuta. Sen jälkeen levyltä julkaistaan viikoittain yksi kappale. Kokonaisuudessaan levy ilmestyy syyskuussa.

– Levy on kirjoitettu tarinan muotoon ja kappaleista löytyy aina viittauksia seuraavaan. On kivaa julkaista levy yhdeksässä osassa, niin ihmiset pystyvät seuraamaan sitä tarinaa, Pääkallo selittää.

Tahti on nykytrendiin nähden ripeä. Kotimaiset artistit saattavat julkaista levyn ensimmäisen singlen vuosia ennen albumin ilmestymistä ja esimerkiksi suosikkiduo JVG ilmoitti, ettei yhtye julkaise levyjä enää lainkaan. Pääkallo kuitenkin koki, ettei tyyli sovi hänelle.

– Teen muille artisteille singlejä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Omalla kohdallani halusin esitellä heti sen, millaisista asioista laulan, koska en ole aiemmin tehnyt suomenkielistä musiikkia itselleni. Oli vaikeaa löytää vain yhtä kappaletta, joka määrittelisi kokonaan sen, kuka olen. Oli helpompaa tehdä levyllinen biisejä ja julkaista ne nopeassa syklissä, hän avaa.

Pääkallo itse kuvailee musiikkiaan modernisoiduksi stadionrockiksi, jossa toisena ääripäänä löytyy myös herkempää folk-tunnelmointia. Samaan aikaan Pääkallo on julkaissut omassa levy-yhtiössään käytännössä pelkästään hiphop-levyjä ja elektronista musiikkia.

– Olen musiikin suhteen pikkaisen liian moniruokainen, että pystyisin rajoittamaan itseni vain yhteen projektiin. Ja kaikki projektit ovat tosi rakkaita, mutta jos itse pitää olla laulajana, tämä on se tyyli, mikä minulle istuu, hän nauraa.

Yleisö päättää, lähdetäänkö keikoille

Pääkallon sooloalbumilla soittavat miehen edellisen bändin Technicolourin basisti Toni Hintikka ja kitaristi Gary Keskinen. Hintikka ja Keskinen ovat lupautuneet lähtemään myös keikoille.

– Keikkoja en ole oikeastaan ehtinyt kauheasti edes ajatella. Jos ihmiset tykkäävät näistä biiseistä, lähden mielelläni soittamaan niitä livenä. Emme ole kuitenkaan tehneet sen eteen mitään, Pääkallo naureskelee.

– Annan yleisön päättää, milloin ja miten keikkailu käynnistyy, kysynnän mukaan. Minulla on kuitenkin päivätyö tuottajana levy-yhtiössä nuorten artistien parissa.

Levynteko päivätyön ohella on tuonut arkeen uudenlaista hulinaa. Pääkallo on kuitenkin vuosien varrella oppinut huolehtimaan jaksamisestaan.

– Olen itsetunnustettu työnarkomaani ja tykkään tehdä töitä. Tiedän myös, että olen altis burnouteille. Siksi olen opetellut joogaamaan ja meditoimaan päivittäin. Siten saan pidettyä mielenrauhani sellaisena, että töiden teko on kivaa. Uhraan päivästäni aika paljon rentoutumiselle.

– Tiesin etukäteen, että jos lähden tähän leikkiin ja teen itselleni levyn, tekemistä on tosi paljon. Tunsin kuitenkin, että olin saanut kerättyä tarpeeksi voimia siihen, Pääkallo selittää.

Pääkallo piti puoli vuotta lomaa töistä sen jälkeen, kun hän oli tehnyt lähes viisi vuotta töitä laulaja Robinin kanssa. Samaan aikaan Pääkallo oli tuottanut kymmeniä biisejä vuodessa muille artisteille.

– 2012 oli varmaan villein vuosi. Silloin tuotin muille artisteille varmaan 40 biisiä ja olin kirjoittamassa pariakymmentä. Se oli aika rajua. Kun jäin Robinin livestä pois, huomasin, että takki on tyhjä. Päässäni ei ollut yhtään tuoretta ideaa.

– Jouduin himmaamaan hetken, että jaksoin taas. Tällä alalla on helposti luovia kausia, joiden jälkeen täytyy levätä hetki. Olen oppinut siihen tahtiin.

Jimi Pääkallon studioalbumi Elämä Suomessa ilmestyy syyskuussa 2017.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot