Mainos
Mainos

Syövästä toipunut Jussi Rainio palaa keikkalavoille – Neon 2:lta uutta musiikkia

Jättisuosiota 1990-luvulla nauttinut Neon 2 julkaisee uutta musiikkia ja palaa keikkalavoille. Yhtyeen laulaja Jussi Rainio kertoi taannoin Facebookissa toipuneensa syöpähoidoista.

Katso yllä videolta, mitä Neon 2:n laulaja Jussi Rainio ja kitaristi Rami Alanko sekä Movetronin Päivi Lepistö puhuvat 1990-luvun ja 2000-luvun keikkakulttuurin eroista.

Muun muassa Polku-, Tässä talossa- ja Kemiaa-hiteillä suursuosioon 1990-luvun alkupuolella noussut Neon 2 julkaisee keskiviikkona 20. kesäkuuta uuden singlen Ikuisesti aina.

Yhtye palaa myös keikkalavoille. Neon 2 soittaa kesän ensimmäisen keikkansa huomenna perjantaina.

– On huikean hienoa lähteä taas kiertueelle, tätä on odotettu vuosikymmeniä! Nyt oli sopiva hetki tehdä paluu ja julkaista uutta musiikkia. Olo on kupliva ja intoa täynnä, laulaja Jussi Rainio sanoo tiedotteessa.

Neon 2 soitti aktiiviuransa viimeisen keikan vuonna 1997 ja palasi parrasvaloihin Ylen We Want More -ohjelmassa vuonna 2014. Viime vuonna yhtye soitti muutamia keikkoja, mutta nyt on edessä 12 keikan kesäkiertue.

Jussi Rainio nousi huhtikuussa otsikoihin kerrottuaan Neon 2:n Facebook-sivulla toipuvansa syöpähoidoista.

Rainio kertoi menneensä marraskuussa 2017 vatsaongelmien vuoksi sairaalaan. Vatsa-aortan ympäriltä löytyi kookas kasvain.

– Ennen kuin kasvaimen laatu ja mahdollinen levinneisyys selvisi, oli siinä muutamia sangen ahdistavia hetkiä. Minä olen sillä lailla tunnevammainen etten pysty itkemään vaikka kuinka sielu kiljuisi ikävää ja ahdistusta, mutta nyt astia uitti yli, yhden kerran. Kotona soppalautasen äärellä mietin poikaa, maailmassa ilman isäänsä, ilman minua, ja silloin se suolainen tuska valui poskelle ja tipahti keittoon. Se oli elämäni suurinta epätoivoa, Rainio kirjoitti koskettavasti.

Syöpähoidot olivat kuitenkin tehonneet.

– No nyt ovat kuukaudet kuluneet ja ankarat sytostaattihoidot tehneet tehtävänsä ja potkineet möykyn mäkeen, joka oli muuten diffuusi suurisoluinen B-solulymfooma. Mutta melkoista kyytiä sai myös muu kroppa. Karvat katosivat (siinä siis selitys meitsin hieman keskivertoa leveämpään jakaukseen), veriarvot hukassa, limakalvot huutaa leipää ja iho, lihakset/kunto kuin vanhuksella. Auts!

– Hoidot on nyt loppusuoralla ja möykky onnellisesti poissa! Rainio totesi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme