Mainos
Mainos

Tarja Turunen julkaisi albumin täydeltä uutta musiikkia – "Se on suunnattu kaikille yksinäisille"

Tarja Turunen toivoo, että hänen uusi joululevynsä tuo lohtua yksinäisille ihmisille. 

Laulaja Tarja Turunen julkaisi perjantaina 17. marraskuuta From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) -levyn. Turunen kertoo MTV:lle, että albumi ei ole perinteisellä tavalla jouluinen. 

– Kaikkien näiden vuosien, kiertueiden ja joulukonserttien jälkeen halusin julkaista kansainvälisen joulualbumin. Minulla oli selvä näkemys, etten halua kuitenkaan tehdä mitään perinteistä joululevyä, vaan se on hyvin orkestraalinen ja elokuvamusiikillinen. 

Levyllä on Turusen mukaan käytetty pelkästään sinfoniaorkesteria, kuoroa, kosketinsoittimia sekä hänen ääntään. Albumi pitää sisällään useita kansainvälisesti hyvin tunnettuja joululauluja, mutta niistä on tehty hyvin erilaiset sovitukset. 

– Niistä ei ole oikeastaan jäljellä muuta, kuin melodiat! Esimerkiksi Deck The Halls -kappale, joka on tosi lapsen suuhun mukautuva rallatus, ei kuulosta yhtään siltä tällä albumilla. Se on nyt todella kauhuelokuva-tyyppinen kappale. 

Turunen kertoo, että albumin idea lähti siitä, että joulu tulee kaikille ihmisille, piti siitä tai ei. Monet ihmiset näkevät joulussa ilon sijaan paljon surua ja yksinäisyyttä. 

– Tämä albumi on suunnattu juuri noille yksinäisille ihmisille joulun aikaan, jotka eivät näe iloa jouluvaloissa ja muiden riemussa. Sitä yksinäisyyttä on paljon, niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, niin ajattelin heitä tällä.  

Musiikki on Turuselle ollut henkilökohtaisesti elämässä asia, joka on auttanut häntä sekä pahoina, että hyvinä päivinä. Laulaja toivoo, että hänen uusi levynsä tuo myös kuulijalle samanlaista apua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme