Mainos
Mainos

Upea Paula Koivuniemi 70 vuotta – katso nostalgiset kuvat uran alusta!

Muistatko vielä miltä 70 vuotta täyttänyt Paula Koivuniemi näytti uransa alussa?

Laulajatähti Paula Koivuniemi täyttää 70 vuotta tänään maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Jo 1970-luvulta asti musiikkibisneksessä mukana ollut laulajatar ilmoitti Helsingin Sanomissa lyhyellä ja ytimekkäällä ilmoituksella ettei aio juhlistaa syntymäpäiväänsä.

– Paula Koivuniemi 19.6.2017. En juhli, tähti viestitti hymiön kera ilmoituksessa, johon oli liitetty mukaan laulajan nuoruuskuva.

Nuoresta asti musiikista kiinnostuneen Koivuniemen ura starttasi 1960-luvun puolivälissä, jolloin hän levytti Perhonen-nimeä kantaneen tangon. Koivuniemi löi heti läpi hitillään, jota seurasi useampi menestyskappale.

Vieraillessaan Bumtsibumissa maaliskuussa 2017 Koivuniemi kiitteli Toivo Kärkeä, joka oli naisen ensimmäisten hittikappaleiden takana. Hänen mukaansa Kärki etsi aina erilaisia ääniä.

– Olen itse tällainen Toivo Kärjen musiikillinen kasvatti ja hän aina haki ääniä, jotka olivat erilaisia. Esimerkiksi ollessani nuori Katri Helena oli se heleä-ääninen, minä käheä-ääninen ja esimerkiksi Carolalla oli vielä käheämpi ääni. Kaikilla oli erilainen soundi, niin aina tunnisti, kuka lauloi.

– Kaikki ovat nykyään lähes samasta muotista. He kaikki laulavat vähän samantyylisesti. Toki he ovat huippuhyviä laulajia ja nuorilla koulutus on ihan erilainen kuin esimerkiksi minulla, Koivuniemi mainitsi tuolloin.

Yksi merkkipaalu Koivuniemen uran alkumetreillä on ollut vuoden 1978 Syksyn sävel -laulukilpailu. Laulajatar sijoittui tuolloin kolmanneksi Sua vasten aina painautuisin -kappaleella.

Edelleen radioissa ja tanssilattioilla soivat hittikappaleet kuten Aikuinen nainen, Tummat silmät ruskea tukka, Sata kesää, tuhat yötä ja Kuuleeko yö kuultiin ensikertaa 1980-luvun puolella.

Koivuniemi voittikin odotetusti vuonna 1987 Vuoden naissolisti -kategoriassa Emma-palkinnon.

Koivuniemen hittiputki jatkui myös 1990-luvun puolella, jolloin muun muassa ilmoille kajahti Koivuniemen laulamana ensimmäistä kertaa kappale Kuuntelen Tomppaa.

Muun muassa Iskelmä Finlandia -palkinnon vuonna 2006 urastaan saanut Koivuniemi esiintyi 2000-luvun alkupuolella yhdessä Katri Helenan, Marion Rungin ja Lea Lavenin kanssa Leidit lavalla -konserteissa.

Yli 20 albumia urallaan julkaisseen Koivuniemen viimeisin levy Duetot julkaistiin loppuvuodesta 2016.

Laulajatar duetoi levyllään yhdeksän tunnetun suomalaisen miesartistin kanssa.

Koivuniemi on julkaissut urallaan myös yli 20 kokoelma-albumia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme