Mainos
Mainos

Lehti: Työministeri Cronbergillä rintasyöpä

Työministerin virkaa hoitava Tarja Cronberg on sairastunut rintasyöpään. Rutiinitarkastuksessa löytyneen syövän hoidot ovat jo alkaneet. Asiasta uutisoi Iltalehti.

65-vuotiaan Cronbergin syöpä havaittiin vuodenvaihteessa.

– Ministeri oli muun asian takia lääkärissä ja siinä yhteydessä tutkittiin. Myöhemmin kävi sitten ilmi, että hänen rintarauhasestaan oli löydetty syöpäsolukkoa, valtiosihteeri Katariina Poskiparta kertoo lehdelle.

Tieto vakavasta sairaudesta pysäytti hymyilevänä ja iloisena tunnetun ministerin.

– Pysäytti, mutta hän suhtautuu kaikesta huolimatta tulevaisuuteen luottavaisesti. Hän haluaa sulatella ja miettiä asiaa ensin yksin, Poskiparta kertoo.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa. Ministerin hoidot on jo aloitettu.

– Syöpäsolukko on poistettu ja ministeri on käynyt jo ensimmäisessä täsmähoidossa Helsingissä. Muutama kerta on vielä jäljellä.

Työministeri Cronbergin lisäksi moni muukin ministeri on sairastanut rintasyövän. Entinen ympäristöministeri Satu Hassi ja entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki ovat selättäneet sairauden.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme