Mainos
Mainos

Tamin tsemppivinkit: Näin kuntoremontti onnistuu

Tami Tammisen vinkeillä liikunnasta tekee itselleen kolmessa kuukaudessa elämäntavan.

Jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija, sekä luennoitsija Juhani "Tami" Tamminen on kova tsemppaamaan sekä muita että itseään.

Näin uuden vuoden alussa monet tarvitsevatkin tsemppiä, kun haaveissa on esimerkiksi kuntoremontti tai elämänmuutos. Paremmasta kunnosta haaveileville aktiivisesti liikkuvalla Tamilla onkin hyvä neuvo.

– Perussääntö, jota itsekin noudatan, on tunti liikuntaa päivässä. Palkkioksi siitä saa kaksi tuntia ylimääräistä energiaa, Tami neuvoo.

– Kuukaudessa siitä tulee tapa, kahdessa kuukaudessa hyvä tapa ja kolmessa elämäntapa, hän lupaa.

Jos jo liikunnan aloittaminen ja itseään niskasta kiinni ottaminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa Tamin mukaan hankkia itselleen mentori lähipiiristä.

– Yksi iso keino liikkeelle lähtemiseksi on tehdä lupaus muutoksesta läheiselle ihmiselle, esimerkiksi puolisolle. Lisäksi kannattaa kirjoittaa muistisääntö 'tunti liikuntaa päivässä' lapuille ja teippailla niitä vaikka jääkaapin oveen, peiliin ja puhelimeen. Niin sitä ei unohda missään vaiheessa, Tami neuvoo.

Liikuntamuodolla sen sijaan ei ole hänen mielestään väliä, ja jokaisen onkin tärkeää löytää oma lajinsa.

– Se voi olla koiran kanssa lenkkeilyä, pyöräilyä, salilla käyntiä tai mitä vain. Itse aloitin esimerkiksi tänään päiväni polkemalla pyörää puoli tuntia ja tekemällä 100 vatsalihasta ja 50 rinnallevetoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme