Mainos
Mainos
Kansi

Amerikkalainen Tom listaa jenkkinaisten ja suomalaisten erot – hyvässä ja pahassa

Suomeen tyttöystävää etsimään saapunut Tom on oppinut jotain aiemmista suhteistaan: joskus on parempi antaa toisen olla oikeassa.  

Amerikan unelmavävy -ohjelmassa kolme suomalaiset sukujuuret omistavaa amerikkalaista poikamiestä saapuu Suomeen etsimään itselleen sitä oikeaa.

Los Angelesista sukujuurilleen saapunut Tom, 27, toivoo löytävänsä fiksun ja hauskan suomalaisdaamin.

Mies ei ole aiemmin tapaillut suomalaisia naisia, mutta uskoo täältä löytyvän jonkun, jonka kanssa keskustella mistä vain. Tom haluaakin naisen, joka myös haastaa Tomia älyllisesti. Hän osaa heti listata suomalaisten ja amerikkalaisten naisten eroja.

– Suomalaiset naiset ovat todellakin erilaisia kuin amerikkalaiset. Hyvässä ja pahassa, mies nauraa.

– Suomalaisnaiset ovat itsevarmoja ja pystyvät huolehtimaan itsestään. He ovat joka tavalla hyvin samalla tasolla miesten kanssa. Niin ei ole Yhdysvalloissa, siellä miesten ja naisten välillä on selkeät erot: esimerkiksi työpaikoilla miehet ja naiset näyttäytyvät eri tavoin.

Suomalaisnaisten oma-aloitteisuus ja kyky toimia itsenäisesti onkin tehnyt Tomiin suuren vaikutuksen.

– Yhdysvaltalaiset naiset tarvitsevat huomattavasti enemmän apua kuin suomalaiset. Saavuin tänne etsimään itsevarmaa naista, ja kaikki valitsemani naiset olivat sitä, mies kiittelee.

Toisaalta Tom on huomannut suomalaisten olevan myös aika itsepäisiä.

– On hyvä, että naisella on oma juttunsa, mutta joskus he haluavat tehdä omaa juttuaan liiankin vahvasti. He eivät halua pyytää apua, mies miettii.

"Myönnän olevani itsepäinen"

Tom on ollut rakastunut muutaman kerran, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. Aiemmista suhteistaan Tom on ainakin oppinut jotain siitä, kuinka konfliktit käsitellään parisuhteessa rakentavasti.

– Olen oppinut, ettei kannata riidellä. Myönnän olevani itsepäinen ja haluan, että asiat tehdään minun tavallani. Mutta jos toisellakin on vahva mielipide, kannattaa usein vain myöntyä ja sanoa, että okei, tehdään sinun tavallasi. Varsinkin, jos kyse ei ole vakavasta, elämän ja kuoleman asiasta, mies miettii.

–Toisaalta, jos olen varma, että olen oikeassa, olen valmis jatkamaan kuolemaan asti, kunnes voitan, hän nauraa.

Amerikan unelmavävy kertoo, ettei pelkääkää joutua konflikteihin suomalaisten tyttöystäväehdokkaidensa kanssa.

– Olen sanonut naisilleni, että jos ajaudumme väittelyyn, niin sitten väitellään. Todellisia tunteita tai mielipiteitä ei pidä peitellä.  

Myös Jessellä ja Erickillä on takanaan muutama vakava suhde, mutta se oikea on yhä hakusessa. 

–  Olen ollut rakastunut kerran, ehkä kahdesti, mutta suhteet eivät loppujen lopuksi ole toimineet, Jesse kuvailee. 

Erick on samoilla linjoilla: 

–  Suhteeni ovat päättyneet siihen, että tavoitteet elämässä ovat olleet liian erilaisia.

Amerikan unelmavävy AVAlla keskiviikkoisin klo 21!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme