Mainos
  • Andte voitti Big Brotherin!
  • Anna tuli toiseksi, Joonas oli kolmas
  • Big Brother kiittää faneja tästä kaudesta!
Mainos
bb_kansi_5

Useimmin kysytyt kysymykset

Kuka asukkaille puhuu päiväkirjahuoneessa? Miten nimeämis- ja äänestyskäytäntö toimii? Missä voin keskustella toisten BB-katsojien kanssa? Lue vastaukset BB-faneja eniten askarruttaviin kysymyksiin! 

Miten BB-asukkaat valitaan?

Asukkaat valitaan äärimmäisen monivaiheisella valintaprosessilla. Operaatioon osallistuu kymmenkunta henkilöä. Asukaskandidaatit testataan monin eri tavoin. Valintatiimiimme kuuluu myös psykiatri sekä psykoterapeutti Teemu Ryhänen

Miksi BB-talossa ei tapahdu asioita koko ajan? Miksi asukkaat vain makaavat sohvilla? 

Asukkaat eivät ole näyttelijöitä, vaan oikeita ihmisiä. Heidänkin täytyy välillä saada levätä ja ladata akkujaan. Koko ajan ei voi tapahtua.

Miksi Isoveli kertoo bileiden alkavan "illan aikana" tarkan kellonajan sijaan? Miksi bileet alkavat välillä myöhässä?

Talossa tapahtuu usein yllättäviä asioita. Tämä voi vaikuttaa bileiden tai muun toiminnan alkamisaikaan.

Saako edellisiä BB-kausia katsottua mistään?

Valitettavasti edelliset kaudet eivät ole enää katsottavissa.

Mistä näen eilisen Big Brother -ohjelman?

Jaksot näet maksutta Katsomosta. 10-vuotisjuhlalähetyksen näkee myös uusintana MTV Katsomosta!

Miksi MTV:n tekstikanavalla enää ei ole uutisia?

Olemme keskittäneet kaiken Big Brother -uutisoinnin yhteen paikkaan, eli virallisille Big Brother -nettisivuille osoitteeseen mtv.fi/bigbrother. Virallisilta BB-sivuilta löytyy erittäin kattavasti muun muassa kaikki BB-uutisointi, taustatiedot, ohjelma-ajat ja paljon muuta.

BB:n äänestysohjeen löydät tekstikanavan sivulta 339.

Miksi nettisivulla on vähemmän uutisia kuin aiemmin?

Big Brother webteamissa on tänä vuonna vähemmän toimittajia kuin aiemmin, ja siksi uutisia saattaa tulla vähemmän.

Kuka BB:tä juontaa?

Juontajina toimivat Mari Sainio ja Sauli Koskinen. Mari juontaa Big Brother Talk Shown, Sauli taas BB Extran.

Milloin BB tulee televisiosta?

Big Brother tulee maanantaista perjantaihin 22.00. Kanava on Sub.     

BB Extra nähdään maanantaista perjantaihin 19.05. 

Big Brother Talk Show tulee Subilla sunnuntaisin 21.00.

Miten nimeämis- ja äänestyskäytäntö toimii?

Pääsääntöisesti toimii seuraavasti: asukkaat antavat sääntöjen mukaisesti 2 ja 1 nimeämispistettä. Eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat valitaan tuotannon toimesta häätöäänestykseen.

Nimeämisistä ja häätöäänestyksistä on käytetty aiemmin erilaisia variaatioita: asukkaat ovat esimerkiksi nimenneet sohvilla liitutauluja apunaan käyttäen. 

Miksi talossa soi välillä kongi?

Kongi soi nimeämisten aikaan: kaksi kongin iskua tarkoittaa, että päiväkirjahuoneessa sillä hetkellä oleva asukas antoi juuri kaksi nimeämispistettä. Yksi kongin isku merkitsee, että päiväkirjahuoneessa sillä hetkellä oleva asukas antoi juuri yhden nimeämispisteen.

Ovatko BB:n äänestykset huijausta? 

Eivät ole. Äänestystulos koostuu kaikista ilmoitetun äänestysajan aikana äänestysohjeiden mukaisesti annetuista äänistä. MTV Oy valvoo äänestyksen toteutusta, mutta MTV Oy, tv-ohjelman tuotantoyhtiö tai niiden yhteistyökumppanit eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen.  

Miksi äänestystilanne vaihtelee niin paljon?

Eri asukkaiden kannattajat aktivoituvat äänestämisessä eri aikoihin. Toisinaan äänestykset ovat hyvin tasaisia ja erot pieniä ja erityisesti niin sanotuissa plus-äänestyksissä (äänestetään suosikkia) erot helposti tasaantuvat, kun eri asukkaiden fanit kilvoittelevat suosikkinsa talossa pysymisessä.

Suosikki- eli plus-äänestykseen palattiin kaudella 2011 sen jälkeen, kun muutaman vuoden oli ollut käytössä plus-miinus-äänestys, koska äänestyksiä haluttiin yksinkertaistaa. Suosikkiäänestys on myös BB-formaatin alkuperäinen äänestystapa.

Miksi lopullisista prosenttiosuuksista ei tule yhteenlaskettuna 100 %?

Pari prosenttia äänistä menee usein virheellisiin äänestysnumeroihin eli sellaisille asukkaille, jotka eivät ole äänestyksessä. Sama ilmiö nähdään esimerkiksi vaaleissa, jossa ihmiset äänestävät mm. Aku Ankkaa. Kun lasketaan yhteen nämä virheäänet häätöäänestyksessä olleiden asukkaiden ääniin, saadaan 100 %.

Mistä saan ostettua netin BB 24/7 -palvelun?

MTV Katsomon Big Brother 24/7 -palvelun voi tilata osoitteesta www.mtvkatsomo.fi/bigbrother. Tarjolla on koko BB-kauden kattava kausituote sekä vuorokauden ja tunnin kestoiset tilaukset.

BB-kausituotteen hinta on 39,95 euroa.Mitä MTV Katsomon BB 24/7 -palvelu sisältää?

MTV Katsomon BB 24/7 -palvelussa käytössäsi ovat oheiset kuusi liveruutua, joiden kautta voit seurata talon tapahtumia reaaliajassa:

·         Director’s Cut 1 (ohjaajan kulloinkin valitseman kameran kuva)

·         Director’s Cut 2 (ohjaajan kulloinkin valitseman kameran kuva)

·         Olohuoneen kiinteä kamera

·         Makuuhuoneen kiinteä kamera

·         Pihan kiinteä kamera

·         Säännöllisesti vaihtuva kuva eri kameroista

Voit myös kelata BB-talon tapahtumia taaksepäin (enintään kaksi tuntia), jos jokin kohta menee ohi.

Palvelussa on esillä yhtäaikaisesti yksi iso ruutu ja kaksi pienempää ruutua – kuhunkin ruutuun voit valita haluamasi livemateriaalin yllämainituista kuudesta vaihtoehdosta. Lisäksi minkä tahansa ruudun voi suurentaa koko kuvaruudun kokoiseksi.

Palvelu sisältää myös runsaasti videoita päiväkirjahuoneesta – materiaalia, jota et muualla näe. Lisäksi palvelussa on esillä Big Brotheriin liittyvä Twitter-keskustelu, johon pääset myös itse kätevästi osallistumaan.

Miksi en voi käyttää MTV Katsomoa selaimen kautta iPadilla tai iPhonella?

MTV Katsomon mobiilisivusto osoitteessa m.katsomo.fi on poistumassa käytöstä, eivätkä Katsomon ohjelmat ole tämän vuoksi katsottavissa mobiilisivuston kautta iPadilla tai iPhonella. Pystymme tarjoamaan enemmän ohjelmia sekä parempaa palvelua MTV Katsomo -sovelluksessa ja keskitymme tämän vuoksi jatkossa kehittämään palvelua sovellusten kautta. Suosittelemmekin asiakkaita lataamaan ilmaisen MTV Katsomo -sovelluksenApp Storesta.

MTV Katsomo -sovellus on yhteensopiva uusimpien iPad (iPad2 tai uudempi), iPhone (iPhone 4 tai uudempi) ja iPod touch (5th Gen) -laitteiden kanssa. Sovellus on optimoitu iPhone 5:lle ja edellyttää, että laitteelle on asennettu iOS 7.0 tai tätä uudempi käyttöjärjestelmäversio.

Mistä saan ostettua kaapelin tai IPTV:n 24/7-palvelun?

Aikaisemmista vuosista poiketen BB 24/7 -kanava ei ole erillisenä tuotteena myytävänä kaapeli-/IPTV-verkoissa.

Big Brother 24/7 -kanava on mukana MTV Total -paketissa kaapeli- ja IPTV-jakelussa. BB:n myötä Total on syksyllä runsaampi ja monipuolisempi kuin koskaan. Kaapelin tai IPTV-verkon 24/7-televisiopalvelu sisältää yhden ohjatun kameran. 

Miksi kaapelin 24/7-palvelussa ei ole yhtä paljon kameroita kuin netin 24/7-palvelussa?

Kaapeliverkoissa on käytössä rajallinen määrä kanavakapasiteettia (kanavatilaa), joten ainakaan toistaiseksi emme voi tarjota vuorovaikutteista monikameralähetystä kaapeliverkkoihin.

Voiko BB:tä seurata mobiilista?

Voit seurata BB-sivuja kätevästi älylaitteellasi. Katsomon BB 24/7 -tuotteen ostajat pääsevät katsomaan kaikkia livekameroita ja päiväkirjahuonevideoita myös iPhone, iPad, Android ja Windows Phone -sovelluksien avulla.

Sovelluksen saat asennettua laitteesi sovelluskaupasta. BB 24/7 tuotetta ei voi käyttää Nokia -puhelimien Nokia TV sovelluksessa. Lisää tietoa tuotetuista päätelaitteista löydät MTV Katsomon ohjesivulta.

Mistä saan tietoa BB-talossa näkyvistä tuotteista?

BB-talon kalusteista ja muista tuotteista saat tietoa Big Brotherin virallisten nettisivujen Talo-osiosta.

Missä keskustelupalsta on?

Valitettavasti BB-keskustelupalstaa ei enää ole. Tilalle on tullut Fanipesä.


Missä voin keskustella toisten BB-katsojien kanssa?

Voit keskustella muiden katsojien kanssa monissa eri paikoissa. Kokeile vaikka… 

BB:n fanitwiittaajat löytyvät Twitteristä nimillä @Leppakorpi ja @ticosvart. Keskustelu hoituu hashtagilla #bbsuomi.

BB-faniraportoija, Lauraa, JJ:tä ja Monaa, voit seurata BB-sivuilla Fanipesässä.

Ovatko fanitwiittaajat ja -raportoijat oikeasti tuotannon kätyreitä?

Fanitwiittaajat ja -raportoijat ovat oikeita BB-faneja, jotka on valittu mtv.fin kilpailun kautta. He saavat ilmaista oman mielipiteensä, vaikka se eroaisi Isoveljen mielipiteistä. He eivät ole "tuotannon kätyreitä".

Miksi kommenttini poistettiin Big Brotherin FB-sivulta?

Myös FB-keskustelussa tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä. Toisen keskustelijan haukkuminen, henkilökohtaisuuksiin menevä kommentointi, syrjivät tai rasistiset viestit, kiroileminen sekä alatyyliset ilmaukset ovat kiellettyjä.

Kaikenlainen mainostaminen on myös kielletty. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa moderaattorin antamaan jäähyyn.

Miksei BB vastannut kysymykseeni Twitterissä/Facebookissa?

Isoveli saa kauden aikana niin valtavasti postia ja palautetta, ettei kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan!

Miten Big Brother päättää rangaistuksista?

Rangaistus riippuu aina rikkeen vakavuusasteesta.

Miksi Big Brother on välillä epäoikeudenmukainen?

Big Brother on viihdeohjelma. Uskomme, että tietynlainen "epäoikeudenmukaisuus" verrattuna todelliseen elämään on hauskaa viihdettä.

Miksi Big Brotherilla on käsikirjoittaja?

Käsikirjoittajan toimenkuva Big Brother -tuotannossa ei tarkoita samaa kuin esimerkiksi perinteisessä draamagenressä. Käsikirjoittajan tehtäviin tuotannossamme kuuluvat muun muassa tehtävien ja juonenkäänteiden suunnittelu yhdessä muun ydinryhmän kanssa sekä tehtävänantojen kirjoittaminen taloon.

Käsikirjoittajamme ei kirjoita vuorosanoja asukkaille – ainoastaan Talk Shown juonnot ovat käsikirjoitettuja. Tämäkin käsikirjoittaminen tapahtuu yhdessä Talk Show -juontajan kanssa.

Kuka on Big Brother -ääni?

Jari Karjalainen on ääni BB-kuulutusten takana.

Kuka päiväkirjahuoneessa puhuu? 

Päiväkirjahuoneessa puhuvat ydintiimin lisäksi myös ns. feed-ohjaajat.

Miten voin ehdottaa tehtävää Big Brotheriin?

Lähettämällä palautetta tai kirjoittamalla Big Brotherin Facebook- tai Twitter-ryhmiin. Kaikki palautteet luetaan, vaikka kaikkiin ei valitettavasti ehditä vastaamaan.

Miksei palautteeseeni/ideaani vastattu?

Palautetta tulee BB-kauden aikana valtavasti, eikä kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan ja välitetään eteenpäin niille tahoille, joita se koskee.

Miten pääsen studioyleisöön?

Studioyleisöön voi päästä osallistumalla virallisille BB-sivuille ilmestyvään kilpailuun. Sunnuntain Big Brother Talk Showhun jaetaan lippuja aina edellisellä viikolla. Seuraa tarkkaan Big Brother -sivujen uutisia ja voit voittaa liput paikan päälle. Ole nopea, kilpailu ei ole käynnissä kauaa!

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä palaute! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme