Mainos
Mainos
evs_kansi_992x350_jpg

Paula Vesala elokuva-alan seksuaalisesta häirinnästä: Olen kokenut monenlaista ahdistelua

Taiteilija Paula Vesala kertoo kokeneensa ahdistelua monella taiteen saralla, ei pelkästään tv- ja elokuvamaailmassa. Vesala kommentoi aihetta illan Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.

Muusikko, näyttelijä, käsikirjoittaja Paula Vesala sanoo kokeneensa usein ahdistelua. Asia on noussut julkisen keskustelun keskiöön muun muassa Me too -someilmiön ja elokuvamoguli Harry Weinsteinin tapauksen myötä.

Maria Veitola kysyi onko Vesala kokenut seksuaalista häirintää. 

– Voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut ja olen kokenut monenlaista ahdistelua. Se on laaja ilmiö, Vesala vastasi.

Yhdysvalloissa asuva ja näytelmäkirjoittamista opiskeleva Vesala sanoo oppineensa koulussaan keinoja kohdata kiusalliset tilanteet.

– Olen oppinut Amerikassa koulussa, että jos on kokenut tällaisia tilanteita, ja edessä on kohtaus jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä, voi pyytää turvahenkilön paikalle. Esimerkiksi kuvausryhmästä vanhemman naishenkilön, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin, Vesala kertoo.

Katso koko haastattelu yltä.

Enbuske, Veitola & Salminen torstaisin klo 21 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme