Mainos
Mainos

Pikatehtävä: Eggs Benedict, vuohenjuustohollandaise ja Croque Cape

Neljännen jakson pikatehtävässä Pipsa Hurmerinta valmisti klassikkoruokalajin Eggs Bendict vuohenjuustokastikkeella ja Kape Aihinen loihti herkun nimeltä Croque Cape

Pikatehtävän raaka-aineet:

  • Maalaisleipä
  • Palvikylkipala
  • Vuohenjuusto                                                                      
  • Aprikoosi

Eggs Benedict

  • 2 munaa
  • 1 l vettä syvään paistinpannuun
  • 1 dl etikkaa
  • Suolaa

Riko muna kuppiin ja kaada se varovasti paistinpannulla kiehuvaan veteen mihin on myös lisätty etikka. (Muna putoaa pohjalle jolloin munasta tulee vähän littana, mutta se ei haittaa koska se menee leivän päälle).

Keitä kananmuna pannussa noin kaksi minuuttia. Nosta se vedestä pois reikäkauhan avulla.

Vuohenjuustohollandaise

  • 2 dl punaista maitoa
  • 2–3 viipaletta vuohenjuustoa
  • n. 1 tkl Dijon sinappia
  • loraus sitruunan mehua
  • n. ½ tl cayenne-pippuria
  • suolaa
  • maalaisleipä
  • palvikylki
  • aprikoosi

Kuumenna maito ja laita se blenderiin, eli tehosekoittimeen. Lisää  2-3 viipaletta vuohenjuustoa josta on poistettu kuori. Lisää myös sinappi, sitruunan mehu sekä cayenne-pippuri ja suola. Sekoita.

Leikkaa maalaisleivästä pari paksua viipaletta ja paahda ne voissa pannulla. Leikkaa palvikyljestä pari palaa ja paahda ne pannulla rapeaksi, kunnes ne ovat lähes kypsyneet. Grillaa pannulla myös pilkottu aprikoosi.

Kokoa annoksen päälle eggs benedict sekä päälle vuohenjuustohollandaise.

Croque Cape

  • Maalaisleipä
  • Palvikylkipala
  • Vuohenjuusto
  • Aprikoosi
  • Dijon-sinappi
  • Timjami

Viipaloi vuohenjuusto kuuteen osaan, kuumenna 270 asteessa kunnes juustot sulavat ja saavat vähän väriä pintaan. Viipaloi leipä ja paista pannulla timjami-valkosipuli-persilja-voissa. Kuutioi palvikinkku pieneksi, hienonna ½ sipuli, paista voissa pannulla. Kun kinkku on paistunut, lisää pannulle hienoksi silpottu aprikoosi. Liekitä paistos calvadoksella.

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkoholi palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Sivele leipä dijon-sinapilla. laita päälle kinkku-aprikoosipaistos ja pari vuohenjuustokiekkoa. Koristele timjamilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme