Mainos
Mainos

Pikatehtävä: Kookosnuudelikeitto ja paistetut kikhernenuudelit

Teemu Laurellin ja Pipsa Hurmerinnan hyppysissä Kokkisodan pikatehtävässä syntyy lihatonta herkkua.

Pikatehtävän raaka-aineet:

  • Tomaatti-nyhtökaura
  • Vegaanijuusto
  • Kikhernenuudelit
  • Kookoskerma
  • Romanesco-kukkakaali

Kookosnuudelikeitto

Tempura-massa

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • noin 2 dl vettä leivitysmassan tekoon

Sekoita kaikki ainekset keskenään, jotta saat koostumukseltaan notkean tempuramassan .

Fritattu kaali

  • 1 romanesco kukkakaali
  • 1 pkt vegaanijuustoa
  • Rypsiöljy

Koverra kaalin sisään kolo ja täytä kolo vegaanijuustolla. Pyörittele kukkakaali tempuramassassa.

Fittaa, eli uppopaista, lopuksi kattilassa kuumassa 160 asteisessa rypsiöljyssä.

Paistettu nyhtökaura

  • 1 pkt nyhtökauraa
  • n. 2 rkl öljyä paistamiseen

Paista nyhtökauraa öljyssä pannulla n. 2-3 minuuttia, kunnes se saa hiukan väriä.

Kikhernenuudelit

  • 1 pkt kikhernenuudeleita
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl kanalientä
  • öljyä
  • Ripaus sokeria
  • Ruohosipulia koristeluun

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää pannulle kanaliemi, kookoskerma ja mausteet.  Kuumenna liemi kunnolla ja lisää nuudelit kypsymään nesteeseen 2-3 minuuttia. Kun nuudelit ovat kypsyneet lisää sekaan paistettu nyhtökaura. Annostele keitto lautaselle, leikkaa paksuhko siivu kukkakaalista ja asettele se annoksen päälle. Koristele lopuksi ruohosipulilla. 

Paistetut kikhernenuudelit

  • 1 pkt kikhernenuudeleita
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Keitä nuudelit vedessä 2-3 minuuttia. Paahda sinapisiemeniä rypsiöljyssä pannulla kunnes ne poksahtavat hiukan. Lisää keitetyt nuudelit paahdettujen siementen sekaan ja sekoita.

Nyhtökaura

  • 1 pkt nyhtökauraa
  • 2 valkosipulin kynttä

Paahda valkosipulia kunnes se saa vähän väriä, lisää joukkoon nyhtökaura ja paahda kovalla lämmöllä kunnes maut sekoittuvat ja nyhtökaura on kypsynyt.

Kookoskerma

  • Purkki kookoskermaa

Kuori 3 reilua ruokalusikallista kovaa kookoskermaa ja sekoita se tasaiseksi kipossa.

Mozzarella-romanescorelissi

  • ½  Romanesco-kukkakaali
  • 1 pkt vegaanijuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • Ripaus suolaa
  • Ruohosipulia koristeluun

Pilko kukkakaali hienoksi ja juusto julienneiksi eli suikaleiksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi mausteet.

Kasaa annos niin, että kulhon pohjalle tulee kookoskerma, sen päälle nuudelit ja sitten paahdettu nyhtökaura. Viimeistele annos mozzarella-romanesco relissillä ja ruohosipulilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme