Mainos
Mainos

Tuija Pehkosen menu

Tuija Pehkosen ostoskassin sisällöstä valmistui paistettuja ruusukaaleja, kampasimpukoita jouluiseen tapaan, rapsakkaa pekonia, porkkanamuusia, kengännauharanskalaiset ja appelsiinijälkiruoka.

Tuijan ostokset:

  •  1 prk (670g) Suolakurkku
  • 1 nippu (5 kpl) Porkkana
  • 2 kpl Punajuuri
  • n. 7 kpl Kampasimpukka
  • 400 g Ruusukaali
  • 1 Appelsiini

Lahjapakettiin: maidoton minttusuklaa (vaihtavat lahjan punaisen keittiön kanssa eli saavat glögin)

Paistetut ruusukaalit

  • 400 g ruusukaali
  • 1 sitruunan mehu
  • raastettua sitruunan kuorta
  • 2 suolakurkkua
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Pese ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti. Uppopaista kokonaiset ruusukaalit 160 asteisessa öljyssä.

Pilko suolakurkut, lisää joukkoon sitruunamehu, sitruunankuori ja ripaus suolaa.

Pyörittele ruusukaalit sitruunankuorikastikkeessa ja tarjoa.

Kampasimpukka jouluyllätys

  • n. 7 kpl Kampasimpukoita
  • voi
  • suola

Paista kampasimpukat voissa pannulla, lisää ripaus suolaa. Paista kampasimpukat reilun minuutin per puoli kuumalla pannulla.

Rapsakka pekoni

  • 150g Pekonia

Paista pekonisuikaleet rapsakoiksi 200 asteisessa uunissa, n. 5 min

Porkkanamuusi

  • 1 nippu (5 kpl) Porkkana
  • Kasvisliemi
  • Voi
  • Suola

Pese porkkanat, ota kannat pois. Keitä porkkanat kasvisliemessä 8-10minuuttia.  

Survo porkkanat muusiksi, lisää ruokalusikallinen voita ja vähän suolaa sekaan ja sekoita. Kokoa lautaselle annos muusista, kampasimpukoista ja pekonista.

Kengännauharanskalaiset

  • Peruna
  • Öljy
  • Suola
  • Pekonia

Kuori perunasta ohuita nauhoja ja uppopaista 160 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla. Kasaa kuppiin ranskalaisia seka siivu uunissa paahdettua pekonia.

Appelsiinijälkiruoka

  • 1 appelsiini
  • Minttua
  • 2 rkl glögiä

Fileroi appelsiini, asettele renkaaksi lautaselle, hienonna päälle tuoretta minttua ja valuta päälle glögiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme