Mainos
Mainos
laurintalot_kansikuva

Tiesitkö? Raptorin Jufo on tekoäly-ekspertti

Jufo Peltomaa työskentelee paitsi musiikin, myös tekoälyn parissa.

Jufo Peltomaa tunnetaan parhaiten 1990-luvulla kulta-aikaansa eläneen Raptorin solistina. Tätä nykyä Peltomaa työskentelee myös tekoälyn parissa. Hän on mukana Immersal-yhtiössä, joka kehittää augmentoitua, eli lisättyä todellisuutta.

– Piirrellään näkemämme todellisuuden päälle tietokonegrafiikkaa, ikään kuin sen yhdistyisi tähän todellisuuteen, Peltomaa kuvailee toimintaa.

Peltomaa vierailee Lauri Ylösen luotsaamassa Laurin talot -ohjelmassa jaksossa, joka käsittelee erityisesti älytaloja. Ylönen suunnittelee ohjelmassa modernit ja älykkäät talot itselleen sekä ystävilleen Elastiselle, Jarppi Leppälälle sekä Aleksi Valavuorelle.

Ylönen hyödyntää taloissa teknologiaa, joka tekee niistä paitsi ekonomisia, myös ekologisia. Peltomaa uskoo, että tulevaisuudessa taloihin tullaan rakentamaan enemmän automaattisia, tekoälyn avulla tapahtuvia toimintoja.

– Ihmiset kiintyvät hirveän nopeasti koneisiin. Sitä silmällä pitäen ei olisi mitenkään mahdotonta, että ihmiset rakastuisivat myös taloihin, hän arvioi nauraen.

Peltomaa uskoo, että yksi suurimmista kysymyksistä tekoälyn ja augmentoidun todellisuuden saralla tulee olemaan yksityisyyden suoja, sillä kehittämiseen vaaditaan runsaasti dataa ihmisten jokapäiväisestä elämästä.

– Itse pelkään ihan tosissaan, että mitä sillä puolella tulee tapahtumaan. Mielestäni se on mennyt tosi paljon heikompaan suuntaan. Ihmiset – itseni mukaan lukien – ovat valmiita luopumaan yksityisyydestään, jos he saavat vastineeksi ihan pieniä etuja. Tulevaisuudessa edut tulevat kasvamaan, hän pohdiskelee.

Laurin talot maanantaisin kello 20 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme