Mainos
Mainos
maajussi_kansi

Missä he ovat nyt? Eronnut maajussi-Teemu löysi uuden rakkaan: "Jouduin pehmittämään Merviä muutaman kuukauden"

Ensimmäiseltä kaudelta tuttu rock-maajussi Teemu Haimi löysi 11 vuotta sitten rakkauden ohjelman kautta. Vaikka suhde päättyikin eroon, ei Teemu vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta. Nyt kahden lapsen isä on löytänyt vierelleen uuden rakkaan.

Vuonna 2006 Valkealassa asuva Teemu Haimi, 26, näki ilmoituksen uudesta ohjelmasta, johon haettiin mukaan maataloudesta elantonsa saavia miehiä ja naisia ympäri Suomen. Ideana oli, että nämä sinkkuna olevat ”maajussit” pääsisivät etsimään elämänsä rakkautta heille kirjeen kirjoittaneiden joukosta. Haimi kiinnostui formaatista, mutta rohkeni lähettämään hakemuksen vasta ystäviensä rohkaisemana.

– He eivät jättäneet valinnan varaa. Jos minä en jättäisi hakemusta, he tekisivät sen puolestani. Ajattelin sitten, että teen sen itse, niin saan ainakin oman näköisen hakemuksen aikaiseksi. Satuin olemaan juuri silloin sinkkuna, kun näin kyseisen mainoksen. Ajattelin, että edustaisin hieman erilaista maajussia pitkässä tukassani.

Teemu Haimi sai kansan keskuudessa lisänimen "hevi-maajussi". 

Tuotannosta otettiinkin nopeasti yhteyttä. Teemu haluttiin mukaan ohjelmaan maajussiksi. Kun kaikki alkoi käydä todeksi, rupesi Haimi epäröimään. Hän kuitenkin ymmärsi, että jos hän nyt perääntyisi, jäisi se harmittamaan pitkäksi aikaa. Niinpä hän päätti lähteä mukaan.

Pian hänet esiteltiin MTV3-kanavalla ensimmäisen kauden muiden maajussien kanssa. Haimin lisäksi ohjelmaan valittiin Harri Ojala, Jussi Rossi, Risto Pelkonen ja Anssi Mäki-Jaakkola.

Kesän kynnyksellä ensimmäisen kauden juontaja Mia Halonen saapui Haimin tilalle mukanaan kirjepinkka. Kymmenistä kirjeistä Haimi joutui karsimaan viisi mieleisintä. Näiden kirjeiden kirjoittajat hän kutsui pikatreffeille Naantalin Kaivohuoneelle.

– Kirjeiden lähettäjistä kaksi erottui heti edukseen. Kati oli koko ajan ykkössijalla. Toisena oli Ilona-niminen nuori nainen. Muistan, että soittelin heidän kanssaan jo ennen kuvausten alkua, Haimi paljastaa.

Maajusseista tuli julkkiksia

Kun ohjelma alkoi syksyllä 2006 televisiossa, tuli maajusseista heti julkkiksia. Haimin mielestä se oli aluksi outoa ja jännittävää. Musiikkimakunsa ja pitkän tukkansa vuoksi hän sai kansan keskuudessa lisänimen "hevi-Maajussi".

– Onneksi kuvausryhmä oli tukenamme koko ajan. Tuntui, että teimme porukalla ohjelmaa. He olivat aidosti meidän puolellamme. Se madalsi kynnystä olla oma itsensä kameran edessä, Haimi kiittelee.

Haimin tunteet Katia kohtaan voimistuivat ohjelman kuvausten edetessä. Pikadeittien jälkeen hän valitsi kolme kiinnostavinta ehdokasta, joiden kanssa hän kävi pidemmillä treffeillä. Sen jälkeen hän kutsui maatilalleen kaksi naista, Katin ja Ilonan. He viettivät viikon Haimin tilalla.

Siinä vaiheessa niin Teemu kuin Katikin tiesivät, että he päätyvät ohjelman jälkeen yhteen. Silti lopullisen päätöksen kertominen kameran ja toisen morsian ehdokkaan edessä tuntui Teemusta vaikealta.

– Minulla ei ollut Ilonaa kohtaa romanttisia tunteita, vaikka arvostin häntä ihmisenä. Huomasin kuitenkin melko nopeasti, että hänestä ei olisi ollut minulle naisystävää. Päätöksen tekeminen tuntui jollain tapaa vaikealta. Yritin miettiä, miten kertoisin asiasta. Ei minua kukaan neuvonut, miten se kannattaisi tehdä.

Viimeisessä jaksossa seurattiin, miltä näyttää maajussien ja morsianehdokkaiden suhteiden tulevaisuus, eroavatko polut vai jatketaanko yhdessä eteenpäin. Teemun ja Katin rakkaustarina oli yksi ohjelman seuratuimmista. Sielunkumppanit menivät pian kihloihin, mikä näytettiin maajussien kuulumisista kertovassa Missä he ovat nyt? -jaksossa vuotta myöhemmin.

Rakkaustarina päättyi eroon

Ohjelman jälkeen Kati viimeisteli opintonsa Helsingissä ja muutti Teemun tilalle Valkealaan. Naimisiin pari meni vuonna 2008. Samana vuonna syntyi pariskunnan Lauri-poika ja kaksi vuotta myöhemmin Lilja-tytär.

– Ohjelman jälkeen olimme Katin kanssa aika paljon julkisuudessa. Se on onneksi hellittänyt näiden 11 vuoden aikana. Silti monet muistavat yhä meidät ohjelmasta.

Puolentoista vuoden päästä Lilja-tyttären syntymästä Katin ja Teemu Haimin rakkaustarina tuli kuitenkin päätökseensä ja pari haki yhteisellä päätöksellä avioeroa. Julkisuuteen he kertoivat, että olivat kasvaneet erilleen yhteisten vuosien aikana.

– En halua sitä liikaa avata, mutta sen verran voin kertoa, että eroomme ei liittynyt mitään draamaa. Päätimme heti, että lapset ovat erossa etusijalla. Niin se on vielä tänäkin päivänä. Vietämme joskus jopa nelistään aikaa. Autan Katia arjessa ja pidän hänestä huolta, Haimi sanoo.

Pariskunta muutti erilleen keväällä 2012 ja hakivat virallista avioeroa kesällä. Teemu jäi asumaan tilalleen ja Kati muutti toiselle puolelle Kouvolaa.

– Yksin asuminen ja oleminen alkoi yllättävän helposti. Huomasin hyvin pian, että avioero oli hyvä päätös. Välimme muuttuivat heti paremmaksi.

Uusi rakkaus löytyi

Teemu Haimi viihtyi poikamiehenä vuoden päivät, kunnes tapasi nykyisen naisystävänsä musiikkiharrastuksensa parissa. Mervi-niminen nainen kiinnitti heti Teemun huomion.

– Tapasimme kansanmusiikkikeikalla. Normaalisti en tanssi ollenkaan, mutta päädyin keikan jälkeen alkaneeseen kansantanssiin ja sattumalta Mervin pariksi. Olihan se kokeiltava, Teemu kuvailee.

– Olemme monesti miettineet jälkikäteen sitä, miten epätodennäköinen meidän tapaaminen oikeastaan oli. Jouduin pehmittämään Merviä muutaman kuukauden ajan ennen kuin hän suostui lähtemään matkaani. Kerroin hänelle heti, että etsin vakavaa suhdetta, Mervi ei kaivannut miestä elämäänsä. En kuitenkaan suostunut luovuttamaan. Se kannatti. Päädyimme yhteen ja nyt olemme seurustelleet neljä vuotta.

Mervi asuu Kouvolan naapurikaupungissa Haminassa ja käy töissä Kotkassa. Sen vuoksi pariskunta ei ole vielä muuttanut yhteen.

– Tilanne ei ole vielä ollut otollinen yhteen muutolle. Olemme olleet tyytyväisiä kaukosuhteeseenkin. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Haimi sanoo.

Mervi on suhtautunut alusta asti ymmärtäväisesti Teemun ja hänen ex-vaimonsa Katin hyviin väleihin. Hänen mielestään on hienoa, että Teemu ja Kati ovat laittaneet lasten hyvinvoinnin etusijalle. Myös Kati ja Mervi tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa. 

Kotikylällä tulipalo 

Vaikka rakkausrintamalla kukoistaa, on maatalouden taloustilanne jatkuvasti epävakaa. Haimi viljelee ohraa, vehnää, rypsiä ja härkäpapua. Haastavan taloustilanteen lisäksi Haimin maatilatöitä on viivästyttänyt kotikylällä sattunut tulipalo.

– Olimme juuri lähdössä maajussiristeilylle, kun huomasin, että erään kyläläisen konehalli palaa. Silloin muistin, että yhteisomistuksessa oleva kylvökoneemme oli vain muutamaa päivää aiemmin siirretty kyseiseen halliin remonttia varten. Siinä meinasi risteily mennä mököttäessä, mutta onneksi osasin olla murehtimatta. Vakuutus korvasi lopulta koneen ja korvaava kone on juuri saapunut. Halli tietysti paloi poroiksi, mikä oli valitettavaa.

Haimi on kuitenkin onnistunut saamaan lisätuloja tekemällä sivutöitä. Tällä hetkellä hän tekee maatilatöiden ohessa sivutöitä suosikki jääkiekkojoukkueensa Kookoon parissa.

– Oli hienoa huomata, että fanituksen voi muuttaa työksi. Tehtäviini kuuluu, käydä katsoa KooKoo:n kotipelejä ja kirjata otteludataa ylös ulkomaisille vedonlyöntiyhtiöille.

Uusille maajusseille Haimin neuvo on, että kannattaa olla oma itsensä ja ottaa rohkeasti kaikki irti ainutkertaisesta mahdollisuudesta tutustua potentiaalisiin kumppaniehdokkaisiin. Kameroita ei tarvitse pelätä, sillä niihin tottuu nopeasti.

– Maajussille morsian -ohjelma muutti paljon elämääni. Vaikka minun ja Katin liitto ei kestänytkään, on meillä yhteiset lapset. Ohjelmasta on jäänyt myös monia ystäviä. Pyrimme tapaamaan toisiamme ainakin kerran vuodessa. Maajussiristeilyn merkeissä olemme kokoontuneet joka kevät, Haimi kertoo.

Maajussille morsian -ohjelman 10. kausi alkaa MTV3-kanavalla syksyllä! Kirjoita uusille maajusseille täällä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme