Mainos
Mainos
maajussi_kansi

Missä he ovat nyt: Sika-Harri löysi uuden rakkaan: Hän on tuonut pirteyttä pimeään arkeen

Juhlavuotta viettävästä Maajussille morsian -ohjelmasta suomalaisten sydämiin tiensä löytänyt Maajussi-Harri elää onnellisia aikoja raskaan eron jälkeen.

Maajussi-Harri nähtiin mukana Maajussille morsiamen ensimmäisellä kaudella kymmenen vuotta sitten. Hurmaava olemus teki suomalaisiin lähtemättömän vaikutuksen, ja vielä vuosien jälkeen hän on monille se ainoa oikea maajussi.

Syynä tähän on varmasti myös Harrin ikoninen rakkaustarina, joka alkoi ohjelmasta vuonna 2006. Harri rakastui Susannaan, jota hän lopulta kosi kauden viimeisessä jaksossa.

Pari sai Sanni-tyttärensä vuonna 2008 ja meni pian tämän jälkeen naimisiin vuonna 2009. Uusperheeseen kuuluivat yhteisen lapsen lisäksi Harrin neljä lasta ja Susannan yksi lapsi. Koko kansan oman maajussiparin elämää seurattiin tiiviisti vielä vuosia kauden loppumisen jälkeen.

Pitkä liitto päätyi kuitenkin eroon keväällä 2015. Harri ei sen kummemmin halua eritellä eroon johtaneita syitä, mutta hän myöntää eron olleen raskasta aikaa.

– Ehkä hieman erakoiduin hetkeksi. Sitten parsin itseni kasaan ja lähdin liikkeelle, hän kertoo.

Vaikeat ajat ovat nyt takana päin, ja tällä hetkellä Harri elää onnellista arkea lastensa kanssa. Elämään on löytynyt myös kutkuttavaa iloa uuden tärkeän ihmisen myötä. Harrin elämässä on uusi rakkaus.

– Olemme seurustelleet Mervin kanssa muutaman kuukauden. Hän on paikkakuntalaisia, ja tiesin hänet etukäteen, mutta emme tunteneet toisiamme. Tapasimme paikallisessa, Harri kertoo suhteen alusta.

Vielä pari ei asu yhdessä, eivätkä he oikeastaan ole edes puhuneet asiasta. Sen Harri kuitenkin tietää, että Mervi on tuonut kaivattua sisältöä hänen elämäänsä.

– Mervi on iloinen, räväkkä ja huumorintajuinen. Hän on tuonut pirteyttä tähän pimeään arkeen. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Askel kerrallaan, Harri myhäilee.

Uusi työ muutti arjen

Muutoksen tuulet ovat uudistaneet maajussin elämää rakkauden lisäksi myös työelämässä. Ohjelman myötä mies sai lisänimen Sika-Harri hoitamansa sikalan johdosta.

Lisänimi on ollut turha jo vuosia, sillä Harri luopui possuista vuonna 2007 ja jatkoi töitä sähkötekniikan parissa.

Vaikka sioista luopuminen antoi Harrille vapauden viikonloppuihin, uusi työmatka oli 50 kilometriä suuntaansa, ja se verotti jaksamista.

Nyt Harri työskentelee viidettä vuotta paikallisen K-Maatalouden myyjänä ja samalla hän saa nauttia viikonloppuvapaiden lisäksi lyhyestä työmatkasta.

– Tämä on tuttua hommaa, kun itselläni on maatila. Vaikka eläimet lähtivät, maanviljely on jatkunut. Nykyään ehdin töiden jälkeen niin sanotusti rapsutella omassa kotipihassa, Harri kertoo.

Maatila työllistää maajussia eniten keväällä ja syksyllä viljan kylvön ja korjuun aikaan.

Vaikka vapaa-aikaa on nykyään enemmän, lapset pitävät huolta siitä, että Harrin arki pysyy kiireisenä. Myös Harrin uusi rakas elää jo arkea mukana ja osallistuu tilan töihin.

– Touhuamme täällä yhdessä viikonloppuisin. Lapseni kuuluvat tiiviisti arkeeni ja nyt joululoman aikana olemme ulkoilleet ja luistelleet reippaassa pakkasessa. Niinhän sitä sanotaan, että kun ikää tulee enemmän, päivistä tulee lyhempiä, Harri toteaa.

Yhteisristeilyjä maajussien kanssa

Harri ei haikaile aiempia ammattejaan, koska nykyisessä työssään hän saa muiden hyvien puolien lisäksi olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Aina silloin tällöin eteen tulee vieläkin tilanteita, joissa asiakas tai joku muu tuntematon henkilö tietää nähneensä Harrin jossain. Enää monikaan ei silti osaa yhdistää kasvoja ohjelmaan.

– Siitä on niin pitkä aika, että pitää aina vähän muistutella ihmisiä ohjelmasta. He kuitenkin haluavat aina tietää, mistä olen niin tutun näköinen. Ei kukaan kuitenkaan enää Sika-Harriksi minua sano, maajussi naurahtaa.

Vaikka Harrin olisi nykyään vaikea kuvitella elämää ilman ohjelmaan osallistumista, kävi hänen tiensä Maajussille morsiameen sattuman kautta. Maajussi katseli iltauutisia, kun hän näki mainoksen ohjelmasta.

– Ajattelin, että laitanpa hakemuksen menemään. Se oli sellainen hetken mielijohde. Kyllä minua jännitti, kun kuulin, että minut on valittu mukaan. Ajattelin, että katsotaan nyt tämäkin kortti. Jos ei yritä, niin ei mitään saakaan, Harri toteaa.

Luonteeltaan rauhallinen mies myöntää, että hän viihtyy välillä pitkiäkin aikoja omissa oloissaan. Mutta toinen puoli hänestä on innokas tutustumaan uusiin ihmisiin ja asioihin.

Tämä samainen utelias Harri olikin se, joka rohkaistui mukaan ohjelmaan.

– Tällaisena maalaispoikana en ollut tajunnut sitä julkisuuden määrää, mikä ohjelmasta tulee. Sitä tuli yllättävän paljon, Harri myöntää.

Kaikki hänen korviinsa kantautunut palaute on kuitenkin ollut pelkästään positiivista. Harri uskoo ohjelman suosion salaisuuden olevan maajussien aitoudessa. Kukaan ei näyttele, vaan kaikki hakevat aidosti itselleen elämänkumppania.

– Sama Harri minä olin ohjelmassa kuin olen nykyäänkin. Ei se ole minua muuttanut, suosittu maajussi kertoo.

Kulisseissa syntyi myös ystävyyssuhteita, joita ylläpidetään vuosienkin jälkeen esimerkiksi maajussien yhteisillä risteilyillä.

– Facebook-ryhmässämme ilmoittelemme toisillemme menemisistämme ja tekemisistämme. Vaihdamme kuulumisia liittyen maanviljelyyn, työnkuviin, säähän, ihan mihin tahansa. On hienoa, että tämä on säilynyt, Harri kiittelee.

Televisiota hän ei ehdi katsoa ja tästä syystä oman kauden jälkeisten maajussien seuraaminen on jäänyt vähälle. Harrilla on kuitenkin selkeä suosikki maajussien joukosta.

– Parhaiten mieleen on jäänyt Maajussi-Seppo toiselta kaudelta. Hän on naapuripitäjän puolelta, Harri kertoo.

Matkailua ja vapautta

Maajussi-Harrin elämä hymyilee tällä hetkellä niin aurinkoisesti, ettei hän toivoisi tulevaisuudelta mitään enempää – paitsi ehkä yhtä asiaa, maailman näkemistä.

Moottoripyöräily on Harrin omaa aikaa, ja hän tekee reissuja mielellään yksin. Unelmissa olisikin pian ajaa moottoripyörällä Norjan jylhissä maisemissa.

– Viime kesänä minun piti tehdä Pohjois-Suomen reissu moottoripyörällä. Sitä ei tullut tehtyä, kun oli aika kylmä ja huono kesä. Ensi kesänä olisi hienoa päästä tien päälle, Harri maalailee.

Vapaus houkuttelee Harria enemmänkin, koska hänen lähitulevaisuuden toisena haaveena olisi päästä Karibian meren maisemiin. Sinne hänellä tosin olisi jo toivottu seuralainen valmiina.

– Olisi hienoa, jos elämä jatkuisi tällaisena. Viihdyn työssäni ja toivon, että voin jatkaa siellä. Asiat ovat muutenkin hyvin. Olisi kuitenkin kiva, jos saisin kassan pohjalle jonkin verran rahaa. Lähtisin rakkaan kanssa Karibian risteilylle. Kotona olen tottunut laittamaan itselleni kaiken, ja olisi hienoa, kun kerrankin ei tarvitsisi tehdä mitään, Harri tunnelmoi.

Uudet Maajussit tavataan MTV3:lla vuonna 2016.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme