Mainos
Mainos
retrohelmet

Anita Hirvonen muistelee ikimuistoista keikkaa: Poliisit lukitsivat takahuoneeseen

Yleisö ryntäsi lavalle Anita Hirvosen esiintyessä ja poliisi pelasti artistin takahuoneeseen.

Retrohelmet-sarjassa tällä viikolla vierailevan Anita Hirvosen kaikkein ikimuistoisin keikkakokemus pitkän uran varrelta on 1960-luvun Limingasta. Konsertissa 2000-päinen yleisö ryntäsi lavalle kaataen niin lavarakenteet kuin soittimet ja äänentoistolaitteetkin.

– Poliisikonstaapeli kantoi minut takahuoneeseen ja lukitsi sinne, Hirvonen muistelee nauraen.

– Olin siellä koko loppuillan. Eivät päästäneet minua pois ennen kuin kaikki olivat häipyneet.

Hirvoselle muistuu mieleen monia muitakin varsin läheisiä kohtaamisia yleisön kanssa uran alkutaipaleella. Paitsi, että ihmiset ryntäilivät lavalle, he myös tarttuivat kiinni.

– Siihen aikaan kaikki käyttivät peruukkeja ja kerran peruukkini irtosi, kun mies eturivissä tarttui hiuksiini. Ei siinä mitään, nappasin peruukin ja laitoin sen takaisin päähäni.

Minihameet syy villiin käytökseen

Hirvonen uskoo, että yksi syy yleisön innokkaaseen käytökseen oli hänen pukeutumisessaan: minihameisiin ei vielä 60-luvulla suhtauduttu yhtä vapautuneesti kuin tänä päivänä.

– Kaikki tytöt käyttivät minihameita, mutta se oli jostain syystä jotenkin ihmeellistä, että mä käytin sitä.

Hirvonen pohtii yleisön käytöksen myös muuttuneen hänen uransa alusta tähän päivään. Vaikka eläytyminen musiikkiin on jopa lisääntynyt, häiriköinti on vähentynyt.

– Ihmiset ovat katsoneet ulkomaan ohjelmia, joten tämmöinen taputtaminen ja huutaminen on tullut. Ja tämä selfie-juttu. Sellaista örinäjengiä ei ole oikeastaan enää ollenkaan. 

Retrohelmet MTV3-kanavalla lauantaisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme