Mainos
Mainos
retrohelmet

Hanna-Riikka Siitonen ja Fredi muistelivat vuonna 2015 – isä otti tyttärensä mukaan lavalle jo kuusivuotiaana

Maanantaina menehtynyt Hanna-Riikka Siitonen muisteli isänsä kanssa musiikkiuraansa Retrohelmet-ohjelmassa vuonna 2015.

Fredi ja hänen tyttärensä Hanna-Riikka Siitonen muistelivat vuonna 2015 Retrohelmet-ohjelman haastattelussa vuonna jouluista konserttia Finlandia-talossa. Konserttia oli kuuntelemassa myös presidentti Kekkonen.

Kestosuosikki Fredi ja tytär Hanna-Riikka Siitonen kertoivat olevansa jouluihmisiä ja viettävänsä joulua isolla porukalla. Silloinkin laulu kaikaa. Retrohelmien haastattelussa 2015 he muistelivat myös yli 30 vuoden takaista aikaa, jolloin he tekivät yhteisen joululevyn ja esiintyivät duettona.

Fredi otti tyttärensä mukaan esiintymislavalle jo kun Hanna-Riikka oli kuusivuotias.

– Kyllä me vanhempina mietittiin Eva-Riitan kanssa, että kannattaako ottaa lasta tähän mukaan, uskaltaako vaiko ei. Ei ajateltu mitään uraa mihinkään suuntaan. Se oli vain yksi juttu muiden rinnalla, mutta taisi olla ihan oikea ratkaisu, mietti Fredi eli Matti Siitonen.

Tyttäreni nauraa varmasti äidille

Toivotaan Toivotaan -ohjelmassa vuonna 1980 duetto lauloi pitkän joulupotpurin. Fredi löi tahtia reiteen ja Hanna-Riikka istui totisena baarijakkaralla bändin soittaessa taustalla.

– Kumpikaan ei muista tuosta yhtään mitään. Ei sitten yhtään mitään. Mutta ihanaa, että esitys on löytynyt. Iloitsen jo tyttäreni puolesta, kun hän saa nauraa meille. Aivan fantastista, naureskelivat Fredi ja Hanna-Riikka yhdessä.

Hanna-Riikka kertoi olleensa tässä Maikkarin kuvauksessa 10-vuotias, mutta esiintyneensä jo ennenkin monta kertaa.

– Olen tuossa kauhean vakava ja tosissaan. Se oli jo silloin totista hommaa tämä musabisnes. Minä vetelin kuulokorvalta, vaikka olinhan tuossa vaiheessa jo soittanut neljä vuotta pianoa ja pari vuotta viulua. Musiikin teorioita oli jo opeteltu, muisti Hanna-Riikka Siitonen.

Fredi puolestaan kertoi, että hänen täytyy visualisoida musiikki ja nähdä nuotit.

– Tuossa tilanteessa taisin minä jännittää enemmän, Hanna-Riikkahan laulaa niin hienosti ja täysin oikein. Pitkä sikermä, sävellajin vaihtoja ja kaikkia introja. No problems, iloitsi Fredi.

– Oli siinä jo vähän sellaista lapsilaulajan elämää. Se vakavuus kertoo siitä, että se oli tärkeä juttu. Musiikki on ollut kuitenkin aina mun tärkein juttu, sanoi Hanna-Riikka.

Nimmarien kirjoitus stressasi

Joululevykin oli isän kanssa jo tehty vuonna 1977 ja Finlandia-talossa laulettu Tonttu Torvista presidentti Kekkoselle.

– Itse levyn tekoa en juuri muista, sillä olin silloin 6 tai 7-vuotias. Mutta sen Finlandia-talon konsertin muistan. Hetkeä ennen konserttia aloin epäilemään, että onko minusta tähän. Minulla meinasi mennä ääni, eikä kukaan ollut kertonut, että jännitys kuivattaa kurkkua. Tonttu Torvinen alkoi sitten aika käheällä äänellä.

– Toinen asia, jonka muistan, on nimmarien jakotilanne konsertin jälkeen. Isä tietysti tottuneesti hoiti asian ja minultakin pyydettiin nimikirjoituksia. Tuntui, että jono oli hirveän pitkä, vaikka ehkä siinä oli seitsemän ihmistä. Yhden nimmarin kirjoittaminen kesti varmaan 11 minuuttia, sillä kirjoitin kiltisti koko nimen Hanna-Riikka Siitonen, oikein väliviivat ja kaikki. En tiennyt, että ihan koko nimeä ei tarvitse kirjoittaa ja tuntui, että tästä ei nyt tule mitään, muisteli Hanna-Riikka.

Joulua vietetään yhdessä

Fredin ja Hanna-Riikan joulu on "porukkajoulu".

– Me ollaan kyllä jouluihmisiä. Yli neljäkymmentä vuotta meillä on ollut ison porukan joulu. Sukulaisia tulee aina yli 15. Meille on kova juttu, että ympärillä on jouluna paljon rakkaita. Isä summaa vuoden tapahtumat, kenelle on syntynyt lapsia ja kenellä on ollut iso flunssa, kertoi Hanna-Riikka MTV:lle.

–  Luetaan jouluevankeliumi, lauletaan Enkeli taivaan ja sitten syödään hirveästi. Pukille lauletaan tietysti myös ja muutenkin lauletaan yhdessä, mutta ei tehdä mitään omia esityksiä.

Juttu julkaistiin MTV.fissä vuonna 2015

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme