Mainos
Mainos
retrohelmet

Iskelmätähti Eini paljastaa: Näin päädyin mukaan Uuno Turhapuro -elokuvaan

Iskelmälaulaja Eini kertoo Retrohelmet-ohjelman haastattelussa, kuinka hän päätyi mukaan Urho Turhapuro -elokuvaan.

Eini esiintyi vuonna 1984 omana itsenään elokuvassa Uuno Turhapuro armeijan leivissä, jossa hän esitti kappaleensa Kesä ja yö.

Spede oli kuullut kappaleen ajaessaan autolla pitkin Helsingin katuja ja kääntänyt isommalle radiota. Hän oli silloin juuri tekemässä elokuvaa ja  ajatteli, että tämä biisi sopii täydellisesti elokuvaan.

Eini kertoo, että elokuvassa esiintyminen tuo yhä hänen keikoilleen paljon nuorta väkeä. Hittibiisi on ollut erityisesti armeijapoikien suosiossa.

– Monet armeijapojat tulevat kuuntelemaan minua, kun pääsevät lomilleen. Laulu on edelleen yksi kovimpia hittejä keikoillani.

Eini on tehnyt pitkän uran iskelmätähtenä. Hän aloitti jo 1970-luvun lopulla ensimmäisellä hitillään Yes sir, alkaa polttaa. Vuonna 2011 Eini teki paluun yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. 

– On hienoa, että yleisö on kulkenut matkassani näin pitkään. Fanit ovat varttuneet samaan tahtiin kuin minäkin. Toisaalta moni on ottanut lapsensa mukaan keikoilleni. Intohimo tähän työhön täytyy olla, jotta jaksaa uudistua ja seurata aikaansa.

Katso naisen haastattelu ylhäältä olevalta videolta!

Retrohelmet MTV3-kanavalla lauantaisin klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme