Mainos
Mainos
retrohelmet

Lea Laven pohtii pitkän uransa salaisuutta: En kestä yksityiselämän levittelyä

Retrohelmet-ohjelmassa sukellettiin 70-luvun tummasävyiseen käännösteokseen ja pitkän linjan tähti kertoi, mikä häntä on auttanut jaksamaan viihdeteollisuuden pyörteissä.

Retrohelmet-sarjassa vieraillut Lea Laven aloitti laulajauransa jo kesällä 1966. Lavenin läpimurtohittinä pidetään käännösversiota Cherin alun perin esittämästä Dark Lady.

– Cherillä oli levy-yhtiön mielestä samanlainen ääni kuin minulla. Sellainen tummanpuhuva, Laven sanoo.

Äänen värin lisäksi suomalaisiin vetosi kappaleen melankolinen tunnelma.

– Kun minulle kirjoitetaan (fanipostia), niin melkein aina koskee tätä kappaletta, Laven kertoo kappaleen edelleen nauttimasta suosiosta.

Useampaan kertaan naimisissa ollut Laven on keikkaillut parhaimmillaan yli 20 kertaa kuukaudessa. Positiivisen elämänasenteen ja laulamisen tuoman nautinnon lisäksi jaksamaan on auttanut tiukka linjaus yksityiselämän pitämisestä yksityisenä.

– En ole avautunut asioistani. Sen takia olen jaksanut tätä niin kauan. En ole sellainen luonne, joka kestää yksityisen elämän levittelyn, Laven pohtii.

Retrohelmet-ohjelma MTV3-kanavalla lauantaisin kello 21:05 ja uusintana sunnuntaisin kello 17:55. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme