Mainos
Mainos
retrohelmet

Meiju Suvas uransa varjopuolista: Tappouhkaus pelästytti

Laulaja Meiju Suvas on ollut kansansuosiossa jo pitkään. Mittavalta uralta löytyy monenlaisia muistoja niin hyvässä kuin pahassakin.

Meiju Suvas lauloi itsensä suomalaisten sydämiin jo 80-luvulla. Naisen lukuiset hittikappaleet ovat syöpyneet kansan mieliin ja nykyään nainen viihdyttää lauluillaan monenlaisia yleisöjä tanssilavayleisöistä bilekansaan.

Laulamisen ohella nainen on kunnostautunut myös näyttelemisessä. Ensi kesänä hänet nähdään peräti kahdessa kesäteatterimusikaalissa. Suvaksella on rooli sekä Uuno Turhapuro -musikaalissa Tampereella että Eila, Rampe ja huonot geenit -musikaalissa Juvalla.

– Nyt pääsi käymään näin, tämän lisäksi on vielä omatkin keikat päälle! Mukavaa oli, että lapsetkin pääsivät mukaan: heillä on pienet roolit ainakin toisessa näytelmässä, Suvas kertoo MTV.fille.

Näytteleminen sekä jazz-bändissä laulaminen tuo mukavaa lisämaustetta peruskeikkailuun. Muusikon ammattia Suvas ei kuitenkaan ole koskaan katunut.

– Reissuun lähtö on vaikeinta, sillä pakkaaminen on ärsyttävää. Mutta heti kun pääsen tien päälle, tulee ihana vapauden tunne ja lavalle pääsy se vasta mahtavaa onkin. Oma soolourani on yhä se päällimmäinen johtolanka, mutta muut kuviot ovat mukavia lisiä siihen.

Omista kappaleista yleisön suosikeiksi ovat nousseet muun muassa Pure mua, Tahdon sinut ja Kaunotar ja kulkuri. Hitteihin ei kyllästy itsekään, jos niiden kuuleminen saa yleisön silminnähden iloiseksi.

Pure mua on biisi, joka usein aloittaa ja lopettaa keikan. Jos en laula näitä tiettyjä kappaleita, tuntuu, kuin en olisi omalla keikallani ollutkaan! Ne ovat keikan kulmakiviä.

Tappouhkaus pysäytti

Vuosien varrella Suvas on kerännyt ympärilleen uskollisen fanikunnan. Suurin osa fanien huomiosta on positiivista, mutta ikäviäkin kokemuksia uran joukkoon mahtuu.

– Tappouhkaus oli todella ikävä asia. Etenkin sosiaalisessa mediassa hörhöt voivat joskus saada tällaisia ikäviä ajatuksia, ja se tuntuu kurjalta. Tein tapauksesta aikanaan rikosilmoituksen ja kun tekijä saatiin kiinni, paljastui että hän oli lähetellyt vastaavia uhkauksia muillekin.

Kupruista huolimatta Suvas suhtautuu faneihinsa yhä avoimesti eikä ole jäänyt murehtimaan menneitä.

– Tällaiset ovat ongelmallisia juttuja, mutta niitä on turha muistella eikä niihin pidä jäädä kiinni. Hyviä juttuja on onneksi huomattavasti enemmän!

Retrohelmet MTV3-kanvalla lauantaisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme