Mainos
Mainos
retrohelmet

Pyöreitä täyttävä Pepe Willberg: Aion juhlia koko vuoden

Legendaarinen muusikko Pepe Willberg juhlii ensi vuonna 70-vuotispäiviään. 

Pitkän linjan muusikko Pepe Willberg aloittaa jo uutena vuotena 70-vuotisjuhlinnan. Varsinainen juhlapäivä on vasta joulukuussa 2016, mutta ensimmäinen juhlakeikka vedetään uudenvuoden aattona Grown Plazassa.

– Sehän on sellainen perinteinen talo minun historiassa. Entisessä Hesperian yökerhossa soitettiin Paradise-bändin kanssa paljon 70-luvulla. Jotain piti nyt keksiä, joten jostain tämä idea pomppasi.

– Hienoa päästä ison Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa sinne esiintymään ja ihmiset pääsevät parketille tanssahtelemaan, kertoo Retrohelmien haastattelussa piipahtanut Willberg.

Pyöreiden vuosien juhlinta alkaa siis jo ajoissa.

– No ainakin minä juhlin, vihamiehet sitten voi yrittää sabotoida, nauraa Willberg tyylilleen uskollisena.

Partavettä isälle

Joulua edeltävä aika on Pepe Willbergin mielestä tosi rankkaa.

– Pitäisi aina yrittää kehittää jotain kohtuuhintaista lahjaa vähän jokaiselle. Se on yllättävän vaikeaa. Pikkuskidinä se oli helppoa. Osti vaan vaikka jonkun kauhan sille ja sille. Ja partavesi oli kova sana. Isä sai halvinta mahdollista partavettä, muistelee Willberg.

Tänä vuonna Willberg ei tehnyt joulukonsertteja, mutta niitäkin on tehty paljon ja silloin lauletaan ne kaikkein perinteisimmät laulut kuten esimerkiksi Sylvian joululaulu.

– Joulutunnelma parhaimmillaan on silloin kun aattona tehdään safkaa ja ehkä koristellaan kuusi. Silloin kun joululaulut soi, niin siinä on fiilis kohdallaan ja sellaista hienoa odotusta.

Potkukelkka oli paras lahja

– Sain kummisedältä joskus 5-7-vuotiaana rattikelkan, siinä oli teräsjalakset ja kaikki. Harmi vaan kun ei ollut lunta. Kummisetä sai sitten vedellä minua pitkin pihaa siellä Turussa niin, että maa krahisi jalaksien alla ja minä ohjasin, muistelee Willberg.

– Se oli merkittävä lahja, nimittäin silloin kun elettiin 50-luvun ekoja vuosia.

Retrohelmien Joulu-Specialissa kuullaan muun muassa Pepe Willbergin, Satu Pentikäisen, Virve Rostin ja Esa Pakarinen Juniorin possupotpuri. Siinä on mukana Juicen Sika-kappale.

– Se oli hauska juttu, vaikka en kovin hyvin näitä vanhoja oikein muistakaan. Ei varmasti mennyt yhdellä otolla. Yhdellä kun menee pokka, niin siitä seuraa ketjureaktio. Sitä paitsi on aika vaikea laulaa väärin. Oikea nuotti tunkee väkisin mukaan.

Retrohelmien Joulu-Special-jaksossa kuullaan myös Pepe Willbergin versio John LennoninMerry Xmas (War is over) -kappaleesta.

MTV3 19.12. 2015 klo 20 -21 ja uusinta 26.12. klo 18-19

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme