Mainos
Mainos
retrohelmet

Ressu Redford muistelee kasarikulttibändiään – avautuu teinihysteriasta

Bogart Co. -yhtyeen laulaja Ressu Redford pääsi 1980-luvulla kokemaan, mitä teinihysteria on.

Bogart Co.:n vuoden 1985 megahitti Princess oli ensimmäisiä Ressu Redfordin kirjoittamia kappaleita, joka päätyi levylle asti.

– Se oli sellainen omakohtainen teini-iän rakkaustarina. Ei ihan elämäkerrallinen, mutta melkein. Siinähän on myös mukana toisen syyttämistä, mikä on tyypillistä epäkypsälle nuorelle miehelle, Redford sanoo.

– Olihan se aikamoista aikaa. Se meni teinihysterian puolelle. Silloisessa asuinpaikassani kerrostalossa oli aina porukkaa odottamassa, autoja tuhrittiin ynnä muuta.

Miten Ressu Redford on muuttunut kolmessakymmenessä vuodessa?

– Epäkypsä nuori mies on muuttunut ei niin nuoreksi, mutta epäkypsä mies on edelleen, Ressu naurahtaa.

– Ainoa muuttunut asia on ikä, hitto sentään. Mutta onhan tässä jotain positiivistakin ehtinyt tapahtua. Kokemusta on tullut paljon ja musiikillista kehitystä on tapahtunut varmasti.

Redford on keikkaillut viime vuosina paljon yhdessä Neon 2 -yhtyeen nokkamies Jussi Rainion kanssa.

– Nyt on ollut vähän keikkarintamalla rauhallisempaa, olemme Jussin kanssa kumpikin lomailleet tahoillamme. Lisäksi olen viettänyt viihtynyt paljon studiossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme