Mainos
Mainos
retrohelmet

Sanoittajalegenda Jukka Virtanen: Sain koulussa ehdot lukihäiriöni vuoksi

Retrohelmet-sarjassa vieraillut Jukka Virtanen sai koulussa ehdot. 

Muusikko ja taiteilija Jukka Virtanen kertoo Retrohelmet-ohjelman haastattelussa, että hänellä on erittäin paha lukihäiriö.

– Sain sen vuoksi ehdot ala-asteella ja olin vaarassa jäädä luokalleni. Eihän sitä silloin tiedetty, että minulla sellainen on. Niinpä sain tehtäväksi kirjoittaa kesälomani aikana yhden paperilehtiön täyteen Sakari Topeliuksen satuja. Sainoin äidilleni, että en varmasti kirjoita mitään. Niinpä äitini teki tehtävän puolestani ja kirjoitti vasemmalla kädellä ja mahdollisimman huonolla käsialalla vihkon täyteen ja minä pääsin luokaltani, Virtanen muistelee.

Lukihäiriöstä huolimatta Jukka Virtanen on sanoittanut uransa aikana noin 300 kipaletta, muun muassa Lasse Mårtensonin säveltämän klassikkokappaleen Myrskyluodon Maijan.

– Siinä oli paljon askartelua, mutta se oli mielenkiintoista. Se on elämäntapalaulu, ei niinkään rakkauslaulu. Kappaleessa on tietty elämänviisaus, vaikka itse sanonkin. 

Retrohelmet MTV3-kanavalla lauantaisin klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme