Mainos
Mainos
retrohelmet

Tekijät muistelevat Vesa-Matti Loirin rakastettua joululaulua – syntyi kuin itsestään

Vesa-Matti Loirille tehty Sydämeeni joulun teen -kappale syntyi kuin itsestään.

Retrohelmet-sarjan erikoisjaksossa uppoudutaan vanhojen joululaulujen maailmaan. Pölyttyneitä arkistoja on taas kaivettu ja löydetty kadonneita esityksiä suosikkitähdiltä.

Yksi suomalaisten suosituimmista uusista joululauluista on Vexi Salmen sanoittama ja Kassu Halosen säveltämä Sydämeeni joulun teen.

Kappale tehtiin Vesa-Matti Loirin vuonna 1988 julkaistulle joulualbumille, joka on edelleen Suomen myydyin joululevy kautta aikojen.

– Kappale tuli niin kuin itsestään. Minä vain kirjoitin sitä, joskus vähän mietin ja taas kirjotin. Tein kappaleen valmiiksi ja menin Kassun puheille sanomaan, että sävellä ja äläkä unohda isä-Bachin ohjeita, Salmi kuvailee kappaleen työstöä Retrohelmet-ohjemassa

Halonen puolestaan kertoi, että teksti oli niin voimakasta, että siitä olisi vaikea tehdä huonoa.

– Teksti on niin hyvä ja niin voimakas säveltäjälle, että se sähköttää ja siitä tulee impulssi ihan välittömästi.

– Kun ensimmäisen kerran esitin kappaleen Vexille, hän sanoi, että tämä nähdään virsikirjassa joku päivä. Suunta näyttää olevan se, että siellä se joku päivä voi ollakin, Halonen miettii.

Retrohelmet-ohjelmassa nähdään Vesa-Matti Loirin 22.12.1988 Toivotaan Toivotaan -ohjelmassa esittämä taltiointi kappaleesta. 

Retrohelmet lauantaina 19.12. klo 20 MTV3-kanavalla 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme