Mainos
Mainos
Rillit huurussa - kansikuva

Bazinga! Rillit huurussa -hahmon tunnuslause inspiroi uuden kemiallisen yhdisteen

Rillit huurussa -hittisarjan hahmo inspiroi uuden kemiallisen yhdisteen synnyn.

Rillit huurussa -hahmon Sheldon Cooperintiedetään olevan kiistaton nero, ja nyt fiktiivinen hahmo on toiminut inspiraationa myös todelliselle tieteelliselle löydölle.

Fiktiivisen teoreettisen fyysikon tunnuslause ”Bazinga” kannusti nuorta Iowa State Universityn opiskelijaa Na Huyn Jo’ta keksimään uuden kemiallisen yhdisteen.

– Hahmon sanoessa ”bazinga!” ruudussa näytettiin ainesosat barium, sinkki ja maametalli. Ajattelin heti, että kukaan ei ole varmaan yrittänyt kasvattaa tätä materiaalia ja ehkä tämä voisi olla uusi löydös korkean lämpötilan suprajohteelle tai jonkin sortin kvasikiteelle.

Nuori tiedemies jakoi ideansa esimiehensä kanssa, jonka tietämyksen mukaan vastaavanlaista yhdistelmää ei ollut ennen löytynyt, joten ryhmä ryhtyi tekemään kokeita.

Valitettavasti heidän työnsä BaZnGa-yhdisteen kanssa ei ole tuottanut toistaiseksi kummempaa tulosta. Ryhmä pysyy kuitenkin positiivisena ja heidän mukaansa tärkeää on se, että he ovat ylipäätään löytäneet uuden kiderakenteen. 

Lähde: Konbini.com

Rillit huurussa arkisin Subilla klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme