Mainos
Mainos

10 vuotta Salkkareissa näytellyt Sara Parikka erikoishaastattelussa: "Pelkäsin, että roolihahmoni kirjoitetaan sarjasta pois"

Näyttelijä Sara Parikka juhlistaa tänä syksynä jo 10-vuotista uraansa suosikkisarja Salkkareissa.

Vuonna 2007 vasta 16-vuotias Sara Parikka saapui lukiosta Salatut elämät -sarjan koekuvauksiin. Teinitytöllä ei ollut tuolloin vielä aavistustakaan, miten uusi työ suosikkisarjassa tulisi muuttamaan hänen koko elämänsä.

Opettajan työstä haaveillut nuori nainen ei nähnyt itseään miljoonien katselijoiden saavuttaman sarjan tähtenä. Nyt, vuosikymmen myöhemmin, nainen on sarjan fanien rakastama hahmo, bloggaajaa ja kahden lapsen äiti. Kymmenen vuotta sarjan parissa on tuonut naiselle rakkaita ystäviä, kokemuksia sekä aviomiehen.

– Elämäni muuttui todella paljon sarjan myötä. Olen kasvanut tytöstä naiseksi, kokenyt paljon onnistumisia, pari leffaa ja kirjaa. Se muutti myös yksityiselämäni, Parikka kuvailee.

Parikka tuli sarjaan käsikirjoitetun uuden uusioperheen lapsena Peppinä, joka on Parikan omien sanojen mukaan vähän sinisilmäinen hahmo. Hän tunsi hahmoaan kohtaan syvää vetovoimaa ja ihastui Pepin esittämiseen. Pepin huumesekoilut toivat mukanaan kuitenkin haasteita näyttelijälle.

– Huumejutut ja kaikki toiminnalliset kohtaukset olivat rankkoja, mutta toisaalta on palkitsevaa, että pääsee tekemään myös niitä. Huumehomma on niin kaukana omasta elämästä, että siihen oli vaikea eläytyä, Parikka myöntää.

"Pidin Pepistä kiinni kynsin ja hampain"

Vuosien aikana Parikka on nähnyt, miten osa hahmoista kirjoitetaan pois sarjasta ja näyttelijät jatkavat elämää muissa töissä. Myös Pepin hahmon uloskirjoittaminen pelotti.

– Mietin nuorempana paljon, mitä tapahtuu, jos Peppi kirjoitetaan sarjasta pois. Pidin Pepistä kiinni kynsin ja hampain. Varmaan meistä kaikki lähtevät aikanaan. Monet käyvät koulua ja tekevät toista uraa vierellä, Parikka kertoo.

Aviomies löytyi sarjan parista

Parikka kertoo tavanneensa aviomiehensä Mikko Parikan ohjelman myötä. Mikko näyttelee sarjassa Jiri-nimistä hahmoa, mutta parin roolihahmoilla ei ole mitään romanttista sidettä eikä juonikuviot juuri kohtaa sarjassa.

– Ei olla näytelty juuri mitään yhdessä Mikon kanssa. Ollaan puhuttu käsikirjoittajien kanssa siitä, että se ei olisi hyvä juttu, jos meidän hahmoilla olisi romanssi sarjassa, Parikka kertoo.

Pari meni naimisiin vuonna 2014 ja heillä on tyttäret Matilda ja Mimosa. Tytöt aloittivat syksyllä päiväkodin, kun Sara palasi äitiyslomalta takaisin sarjaan.

Äitiysloman aikana Parikka kertoo panostaneensa paljon blogiinsa, jota hän kirjoittaa Anna-lehden alla. 

– Tykkään kirjoittaa lifestyle-juttuja, inspiroida ja antaa vertaistukea. Haluan säilyttää blogissa iloisen ja positiivisen asenteen.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme