Mainos
Mainos

Salkkareiden alkuperäisnäyttelijä Pete Lattu hahmostaan: "Kalle on minulle erittäin rakas!"

Kalle Laitelana tunnetun Petu Latun mukaan hänen hahmonsa on pähkähullu, mutta silti erittäin rakas hänelle.

Ylilääkäri Kalle Laitelaa Salatut elämät -sarjassa näyttelevä Pete Lattu, 38, on yksi sarjan alkuperäisnäyttelijöistä.

Hän kertoi MTV:lle Salkkareiden syyskauden avajaisissa, että kaikista Kallen hullunkurisista letkautuksista huolimatta hän pitää roolihahmostaan.

– Kalle on minulle erittäin rakas henkilö. Puolustan häntä tilanteessa kuin tilanteessa, näyttelijä vannoo.

– Toivon myös hahmolleni Kallelle kaikkea hyvää, Lattu jatkaa.

Salkkareiden kaikissa hahmoissa Lattua huvittaa se, että samalla kun he käyttäytyvät kuin pienet lapset, he ovat myös taidokkaita salailijoita, jotka kehittelevät kaikenlaisia juonia.

– Olen oppinut suhtautumaan niin, että hahmot elävät hetkessä. Tässä jaksossa he reagoivat näin ja seuraavassa jaksossa aivan toisin, Lattu heittää.

Alusta alkaen sarjaa tähdittänyt Lattu ei koe, että hänen eteensä olisi koskaan tullut mahdottoman haastavia kohtauksia. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen Lattu poistui sarjasta 11 vuodeksi ja palasi myöhemmin takaisin.

Lähes kahdeksan vuoden Salkkarit-taipaleeseen mahtuu vaikka minkälaisia käänteitä, joihin näyttelijä on pystynyt heittäytymään mukaan.

– Välillä painiskelen sen kanssa, että onkohan joku kohtaus ihan Kalle-roolihahmolle sopivaa, että onko se tarpeeksi uskottavaa.

Näyttelijän mukaan hänen hahmonsa on erilainen kun hänen oma persoonansa, mutta kesätauon jälkeen Kallen rooli on vuosien kokemusten jälkeen helppo kaivaa esiin.

– Kesällä ehtii kyllä kasvaa aika pitkä karva. Töiden jatkuessa onkin aina leikattava tukka ja parta sekä kaivaa sivilisaatio kesäkerrostumien alta esiin, Lattu naurahtaa. 

– Ja onhan Kalle tässä päivittäissarjadraamassa ihan pähkähullu, niin kuin kaikki muutkin. Sellaisia pöljiähän he kaikki ovat, Lattu naurahtaa.

Kun Lattulta tiedustelee, miltä ylilääkäri-Kallen syksy tulee näyttämään, nousee näyttelijän kasvoille leveä. Hän lupaa, että luvassa on ainakin vauhdikasta menoa.

– Ei ole pelkoa, että Kalle jäisi niin sanotusti tuleen makaamaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä mutkia ja seikkailua riittää!

Salatut elämät palaa MTV3-kanavalle 21.8 klo 19.30!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme