Mainos
Mainos
Simpsonit_kansikuva

Suosittua Simpsonit-hahmoa syytetään rasismista – joutuu jättämään sarjan?

Simpsoneiden Apu-hahmoa on syytetään tuoreessa dokumentissa rasistiseksi.

Marraskuussa Yhdysvalloissa ensi-iltansa sai dokumenttielokuva The Problem With Apu, joka esittää että Simpsoneiden hahmo Apu ja hänen luonteenpiirteensä vahvistavat rasistisia stereotyyppejä. Apu on kotoisin Intiasta ja uskonnoltaan hindu. 

Apun ääninäyttelijä Hank Azaria on pysytellyt syytöksistä hiljaa tähän asti, mutta kommentoi nyt väitteitä ensimmäistä kertaa.

– On todella järkyttävää, että tämä hahmo on ollut hyökkäävä tai loukkaava ketään kohtaan.  

Dokumentin tuottajan mukaan hahmon piirteet ovat ongelmaisia, kuten hänen järjestetty avioliittonsa, se että hänellä on monta lasta sekä että hänet määritellään lähikaupan omistajana. Azaria myöntää, että dokumentissa esitetään todella mielenkiintoisia yksityiskohtia ja että se on antanut Simpsoneiden tuotannolle paljon ajattelemisen aihetta.    

– Tällä hetkellä me todella pohdimme... tässä on paljon sulateltavaa. 

The Problem With Apu on yhdysvaltalainen dokumentti, jonka tekijä on etelä-aasialais-amerikkalainen koomikko Hari Kondabolu. Dokumentilla hän haastaa ohjelman tavan, jolla se esittää intialaisen kulttuurin. Dokumentissa haastatellaan kuuluisia koomikkoja, kuten Whoopi Goldbergiä sekä Aziz Ansaria

– Tottakai hahmo on hauska, muttei se tarkoita, että tämä esitys on osuva, oikea tai oikeudenmukainen, Kondabolu kertoo. 

– Se on rasismin salakavaluutta... koska et edes tunnista sitä vaikka se on aivan nenäsi edessä. Siitä tulee niin normaalia, ettet edes ajattele sitä. 

Simpsonit alkoi vuonna 1989 ja se pyörittää tällä hetkellä 29. tuotantokauttaan. Se on pisimpään televisiossa nähty amerikkalainen sitcom-sarja. 

Hank Azaria on antanut äänensä Apun lisäksi lukuisille muillekin hahmoille sarjassa, kuten esimerkiksi baarinpitäjä Moelle sekä poliisipäällikkö Wiggumille.


Lähde: Metro

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme