Mainos
Mainos
Simpsonit_kansikuva

VIDEO: Simpsoneiden suomalaissukuinen tuottaja: Osaan suomeksi vain kirosanoja

Simpsonien suomalaistaustainen tuottaja Bonita Pietila valittiin Suomi-Seuran toimesta Vuoden ulkosuomalaiseksi. 

Tämä poiki Bonita Pietilalle myös matkan Suomeen hänen 25-vuotiaan poikansa kanssa.

– On todellinen kunnia tulla valituksi. Olin aivan innoissani ja halusin ehdottomasti tulla Suomeen. En tosin halunnut tulla talvella, olen liian mamis sellaiseen, Pietila nauraa.

Hän on ollut Suomessa kerran aiemmin, mutta siitä on jo 30 vuotta. 

Tällä kertaa Pietila aikoo vierailla Tallinnassa ja tutustua erityisesti helsinkiläiseen ravintola- ja museotarjontaan. 

– Kävimme myös Suomenlinnassa, jossa otin todella paljon kuvia. Se vaikuttaa paikalta, jossa hobitit voisivat elää, Pietila naurahtaa.

Hän varttui suomalaisessa kotitaloudessa Michiganin lähettyvillä, joten Suomen kulttuuri ja historia ovat hänelle entuudestaan tuttuja.

– Tiedän Suomesta aika paljonkin, esimerkiksi Paavo Nurmesta ja talvisodasta. Suomen kielestä osaan tosin vain kirosanoja, Pietila nauraa.

Suomalaiset vaikutteet näkyvät myös Simpsoneissa, mutta onko Pietilä niiden takana vai kenties joku muu?

– En kirjoita Simpsoneita, mutta sarjan käsikirjoittajat ottavat tietysti vaikutteita kaikesta. Olen heidän elämässään viisi päivää viikosta ja olen ainoa suomalainen ihminen ohjelmassa, joten välillä mietin, että he pilailevat kustannuksellani. Teeskentelen kuin en olisi tietoinen asiasta, Pietila nauraa.

Simpsonit Subilla joka arkipäivä klo 20. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme